marime text:

"N-am apa calda" - motivele uluitoare pentru care romanii suna la 112

Dispecerii numarului de urgenta 112 fac un apel catre toti romanii: cer insistent sa nu mai fie anuntati cand oamenii parcheaza aiurea, cand se plictisesc sau cand nu le mai curge apa de la robinet.
N-am apa calda  - motivele uluitoare pentru care romanii suna la 112

Anul trecut, 74% din apelurile la 112 au fost false. Asta inseamna ca 5 milioane de oameni chiar au avut nevoie de ajutor. Si poate ca au fost nevoiti sa astepte pentru ca operatorii erau ocupati cu restul de 20 milioane de apeluri false.

Bucurestenii au facut abuz de acest serviciu cu peste un milion de apeluri. Pe locul doi se afla judetele Dolj cu 922.000 si Iasi cu aproape 700.000 de apeluri. 

Oamenii suna la 112 daca le este ridicata masina pentru parcare neregulamentara, daca nu curge apa calda la robinet sau daca li s-a intrerupt curentul. Noi si noi motive apar mereu.

Totusi, la nivel european stam destul de bine in ceea ce priveste numarul apelurilor false daca ar fi sa ne uitam la Grecia unde 99 la suta dintre apeluri nu sunt urgente. Sau la Slovacia cu 86 la suta. In Suedia avem 58 la suta si in Spania 55. La polul opus - Estonia unde doar 1 la suta sunt telefoane date aiurea.

Cei care suna nejustificat la 112 risca amenda de o mie de lei, insa mai grav este ca ii tin ocupati pe dispeceri si ii intarzie in preluarea apelurilor care intr-adevar sunt urgente.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu