marime text:

Masuri disperate pentru combaterea evaziunii: INCHISOARE daca scoti din tara bani nedeclarati!

Cine scoate din tara mai mult de 10.000 de euro, fara sa-i declare, ar putea ajunge acum la puscarie. Asta isi doresc oficialii, care au initiat un proiect de lege, speriati de evaziunea fiscala infloritoare din Romania. Anul trecut, numai vamesii de la Otopeni au confiscat 111.000 de euro si peste 600.000 de dolari.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.In prezent, cine nu spune la vama cati bani are asupra lui ramane fara ei si este amendat, daca suma depaseste 10.000 de euro.

Dar oficialii cred ca legea trebuie inasprita. Asa ca au propus sa transforme contraventia in infractiune. Vinovatul risca sapte ani de inchisoare, plus confiscarea sumei.

Cei care vor sa scoata ilegal bani din tara sint tot mai multi si mai ingeniosi, spun politistii. Inspector Nicolae Daniel Calin, Politia de frontiera: "Isi ascund banii sub haine, in chiloti, in pereti falsi ai gentilor, in bagajul de cala, in diverse recipiente de mancare."

Teoretic, atunci cand declari cati bani ai asupra ta, poti sa pleci din tara fara probleme. Dar exista posibilitatea ca Oficiul pentru Spalarea Banilor sa verifice de unde provin sumele respective.

"verificam listele de pasageri controalele se fac pe informatii primite  dar si pe  analiza de risc  in baza protocoalellor de colaborare cu instirtut din aeroport si din afar si cercetam persoanele care trec frontiera de stat"

Cei care scot sume mari din tara sunt oameni de afaceri din Asia sau tarile arabe. Au fost insa descoperite retele care alimentau teroristii, precum Hawalla, un sistem de curierat prin care titularii unor firme fantoma scoteau profitul din Romania prin carausi. 35 de persoane sunt cercetate si 200 de firme au conturile blocate.

Proiectul de ordonanta propus de guvern pentru reducerea evaziunii fiscale urmeaza sa fie inaintat parlamentului.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu