marime text:

Marinarul roman luat prizonier de piratii somalezi a fost impuscat!

Teofil Cretu, marinarul roman de pe nava Rim capturata de piratii somalezi in Oceanul Indian la 2 februarie, a fost impuscat de acestia in sold. Glontul l-a primit in timpul unui schimb de focuri intre pirati, afirma prietena marinarului, care cere interventia de urgenta a statului roman.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Mariana Andrei, prietena marinarului, care a si fost sunata de acesta sa-i spuna ca a fost impuscat, afirma ca piraţii somalezi din Golful Aden care au capturat nava Rim s-au despartit in doua grupari rivale, o parte dintre ei parasind nava si atacandu-i pe cei ramasi la bord.
 
La sfarsitul lunii februarie Teofil Cretu isi anunta prietena, tot prin telefon, ca nava pe care era imbarcat a fost capturata de pirati si ca acestia ameninta ca-i vor ucide pe toti daca nu vor primi suma de 400.000 de dolari. La vremea respectiva, prietena lui, Mariana Andrei, a solicitat ajutorul Ministerului de Externe care afirma ca a constituit o celula de criza ce monitorizeaza atent situatia.
 
Tot atunci, dupa ce a strans informatii cu privire la situatie, purtatorul de cuvant al Ministerului afirma ca firma libiana care este proprietara navei Rim ar fi strans 300.000 din cei 400.000 de dolari pe care piratii ii cerusera pentru rascumpararea navei si marinarilor, insa nu a gasit inca modalitatea prin care acesti bani sa ajunga in mainile piratilor.
 
La sfarsitul lunii martie, piratii se razgandisera si cereau mult mai mult, trei milioane de dolari rascumparare, amenintand ca vor impusca pe rand marinarii daca nu-si vor primi banii.
 
Cargoul libian Rim, sub pavilion nord coreean, plecase din Romania si nu-si anuntase ruta la autoritatile care supravegheaza traficul in Oceanul Indian.  A fost capturat in nord-vestul Golfului Aden, la 2 februarie 2010, la bordul sau aflandu-se 10 marinari, unul roman si ceilalati sirieni.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu