marime text:

Marinar roman, capturat de piratii somalezi: "Va iubesc pe toti, maine voi fi executat"

"Imi cer iertare, va iubesc pe toti, maine voi fi executat". Sunt cuvintele pe care a reusit sa i le transmita luni seara sotiei un marinar roman, capturat de pirati la inceputul anului, in Golful Aden.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Nava pe care se afla impreuna cu alti zece marinari de nationalitate siriana a fost capturata pe 2 februarie, in largul coastelor Somaliei. Autoritatile se tem ca piratii isi vor pune amenintarea in aplicare, daca nu primesc marti suma de 400.000 de dolari, ceruta drept rascumparare.

Adrian Mihalcioiu, reprezentant al Federatiei Internationale a Transportatorilor in Romania: "S-a primit o veste destul de ingrozitoare de la bordul navei. Piratii au dat un ultimatum. Comandantul sirian si romanul vor fi executati, daca nu primesc cei 400.000 de dolari pretinsi de pirati."

Mariana Andrei, sotia marinarului: "Mi-a dat telefon, si-a cerut iertare. A spus sa o sun pe mama lui."

Piratii somalezi au amenintat ca daca nu primesc marti rascumpararea ceruta ii vor ucide pe marinarul roman si pe comandantul navei, apoi vor scufunda vaporul, cu ceilalti membri ai echipajului la bord.

Se pare ca firma libiana proprietara a navei a strans pana acum 300.000 de dolari, dar nu a gasit modalitatea de a le da banii piratilor.

Cargoul Rim plecase din Romania cu destinatia India, cand a fost capturat de pirati. Din cauza numarului mare de atacuri de acest tip, in largul coastelor somaleze patruleaza nave militare din Forta Internationala pentru Combaterea Pirateriei, dar capitanul cargoului Rim nu isi anuntase intrarea in apele periculoase.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu