marime text:

Mandate de arestare pentru trei talhari inarmati! Anchetatorii le-au dovedit mai multe fapte

Trei barbati acuzati de mai multe jafuri armate au fost arestati preventiv duminica, dupa ce procurorii criminalisti le-au probat mai multe fapte.
Mandate de arestare pentru trei talhari inarmati! Anchetatorii le-au dovedit mai multe fapte
Din probele adunate de anchetatori pana in prezent reiese ca incepand cu data de 29 mai Stefan Blanaru s-a asociat cu Dan Silviu Otobacu si Cristian Virgil Schirliu, dar si cu o alta persoana, pentru comiterea unor infractiuni de talharie, prin utilizarea unor arme de foc.
 
"In vederea realizarii scopului infractional, in intervalul 29 mai - 25 iunie, Blanaru a contactat telefonic mai multe persoane, atat din Romania, cat si din Spania, respectiv Ungaria, carora le-a solicitat, in schimbul unor sume de bani, o arma de foc", se precizeaza intr-un comunicat al parchetului, care arata ca "totodata, in acelasi interval, impreuna cu ceilalti doi inculpati, s-a deplasat la mai multe obiective de pe raza orasului Bacau, pentru a analiza posibilitatea si oportunitatea savarsirii unor infractiuni de talharie".
 
Astfel, arata procurorii, in 29 mai, cei trei barbati s-au deplasat cu un autoturism Peugeot, apartinand inculpatului Otobacu, condus de inculpatul Schirliu, in zona cazinoului Metropolis din Bacau, unde au ramas in interiorul masinii si au studiat cazinoul, caile de acces, dar si mijlocul de transport care colecta banii din incasari. Cei trei au procedat la fel si in 7 si 8 iunie, pentru alte obiective vizate.
 
In 19 iunie, Strefan Blanaru l-a sunat pe un cetatean ungar, aflat pe teritoriul Ungariei, caruia i-a cerut o arma de foc, iar pentru ca el nu poseda acte de identitate, le-a cerut celorlalti doi inculpati sa mearga in localitatea Ullo, situata in apropierea orasului Budapesta, pentru a ridica arma.
 
Cei doi inculpati au trecut granita in 26 iunie, prin punctul vamal Bors, intr-un autoturism Mitsubishi Pajero, condus de proprietarul acestuia, deplasandu-se apoi in localitatea Ullo, unde s-au intalnit cu cetateanul ungar de la care au preluat o cutie neagra.
 
Intrucat autoritatile romane detineau date cu privire la faptul ca ocupantii autoturismului detineau o arma de foc si un amortizor, fapt ce constituia un pericol iminent ca acestea sa fie utilizate in vederea savarsirii unor infractiuni grave, la aceeasi data, masina cu care se intorceau in tara cei trei a fost blocata in orasul Timisoara, mai noteaza procurorii.
 
Astfel, au fost gasiti in masina Otobacu si Schirliu, impreuna cu proprietarul autoturismului, iar sub presul din partea dreapta fata a autoturismului a fost descoperit un pistol in care erau 12 cartuse si alte zece cartuse, precum si un dispozitiv cilindric confectionat ca amortizor.
 
Institutul de Criminalistica din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane a stabilit ca pistolul gasit asupra inculpatilor a suferit modificari, care au transformat arma dintr-una neletala intr-una cu efect letal, iar cartusele de calibrul celor descoperite sunt utilizabile pentru arme de foc letale.
 
In urma mai multor perchezitii domiciliare procurorii au identificat la resedinta inculpatului Blanaru o cagula, mai multe perechi de manusi, precum si un pasaport falsificat avand aplicata fotografia inculpatului si alt nume, pasaport pe care inculpatul il folosise, in 4 mai, la Oficiul Postal 9 din Bacau, pentru a ridica 400 de lei.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu