marime text:

Lider sindical arestat pentru luare de mita! I-a tradat pe angajati pentru 45.000 de euro

Liderul sindical de la un grup de firme din Oradea a fost arestat pentru luare de mita. A pretins de la un reprezentant legal al firmelor in cauza mita de aproape 45.000 de euro pentru a semna varianta agreata de conducerea firmei a contractului colectiv de munca.
Lider sindical arestat pentru luare de mita! I-a tradat pe angajati pentru 45.000 de euro
Mircea Ioan Kovacs, seful sindicatului de la CENTRUM/H.ESSERS SRL Oradea, a avut discutii, pe data de 5 februarie, cu un administrator al firmelor si i-a spus ca poate sa-i convinga pe angajati sa semneze contractual colectiv de munca propus de conducerea firmei, cu toate ca ei si-ar fi dorit o alta versiune de contract, mai avantajoasa pentru ei.
 
Kovacs a spus ca i-ar fi si mai usor sa faca acest lucru daca ar primi in schimb niste bani. Prin urmare, pe data de 5 februarie a incasat o prima transa, de 20.000 de euro, pentru serviciul pe care urma sa-l faca. Liderul sindical a incercat sa-si acopere primirea de mita printr-un contract de imprumut incheiat intre el si firma, contract fara valoare daca se are in vedere obiectul de activitate al societatii comerciale care este exclusiv transportul intern si international.
 
Pe data de 7 iunie, Kovacs, care nu rezolvase semnarea contractului, l-a anuntat pe reprezentantul firmei ca si-a marit pretentiile si i-a mai cerut inca 24.700 de euro, promitand ca imediat ce primeste suma va perfecta incheierea contractului colectiv de munca.  
 
Pe 15 iunie, Kovacs urma sa primeasca o prima transa de 15.000 de euro, dar fusese denuntat in prealabil si i s-a organizat flagrantul.
 
A fost retinut, iar a doua zi Tribunalul Bihor l-a arestat preventiv pentru luare de mita in forma continuata.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu