marime text:

Japonezii se tem si sa bea apa - nivelul radiatilor e de 1600 de ori peste nivelul normal!

Japonia ramane in stare de alerta. De data aceasta, motivul este nivelul ridicat de substante radioactive gasite in alimente si in apa. Oficialii niponi spun ca situatia e sub control si ca populatia nu este in pericol, insa oamenii se tem sa mai manance si sa bea.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Emisiile radioactive de la Fukushima le vor da batai de cap japonezilor zeci de ani de-acum incolo. Este estimarea facuta de specialistii de la Autoritatea pentru Siguranta Nucleara franceza, care cred ca este probabil ca aceste contaminari sa fi depasit raza de 100 de km din jurul centralei.

Guvernul nipon a interzis deja laptele, ceapa si spanacul cultivate in patru prefecturi de langa Fukushima, dupa ce s-a descoperit ca sunt contaminate.

Organizatia Mondiala a Sanatatii considera chiar ca detectarea radiatiilor in mancare si apa este o problema mult mai grava decat se credea initial.

Teama de contaminare a devenit o adevarata obsesie pentru japonezi. Pe langa laptele si legumele contaminate cu iod radioactiv, in cele 4 prefecturi a fost detectat si Cesiu 137, un izotop extrem de periculos, in apa de la robinet.

Urme de radiatii au fost gasite si in apa de mare, iar oamenilor le e frica sa mai manance peste.

Din Japonia vin insa si povesti incredibile despre solidaritate. Sinistratii au primit peste 40 de tone de alimente, insa nu de la vreo asociatie caritabila, ci de la gangsterii locali. Temuta organizatie mafiota Yakuza a trimis zeci de camioane cu ajutoare spre zonele devastate. Iar membrii ei patruleaza pe strazi, ca sa asigure ordinea, si sa previna furturile - ceva oricum rar intalnit in Japonia, la un dezastru.

Potrivit Bancii Mondiale, pagubele provocate de cutremur, tsunami si criza nucleara ajung la 235 de miliarde de dolari. Expertii financiari sustin insa ca Japonia dispune de suficiente resurse ca sa-si revina. Pentru anul viitor, ei prognozeaza o usoara crestere economica, iar o revenire adevarata este prevazuta peste 5 ani.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu