marime text:

Inca 72 de romani salvati din Libia! Avoanele care aterizeaza la Tripoli nu mai tin cont pe cine imbarca

72 de romani li s-au alaturat vineri seara celor deja intorsi din infernul numit Libia. Au sosit fie cu o aeronava militara, impreuna cu alti straini evacuati de pilotii nostri, fie cu avioanele altor state, care nu mai tin cont ce pasageri imbarca, numai sa salveze cat mai multi.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.La sosire, oamenii au facut declaratii tulburatoare, despre cum se trage si zi, si noapte, iar multi au lacrimat dupa rudele lasate in urma.

Toti au trait clipe de cosmar in locul in care iadul pare ca s-a dezlantuit. Libia a devenit in numai cateva zile, din casa lor, o tara cuprinsa de haos.

Pentru 47 de romani, speranta a renascut atunci cand pe aeroportul din Tripoli a ajuns o aeronava militara cu steagul Romaniei desenat pe ea. La bord, pe chipurile multora s-a citit fericirea. Scapau din infern. Unii insa sunt tristi si ingrijorati, pentru ca si-au lasat in urma rudele izolate in desert.

In aeronava militara romaneasca, printre cele 57 de persoane, s-au aflat si zece cetateni bulgari si un libanez.

La nivelul Uniunii Europene se fac eforturi comune pentru repatrierea cetatenilor statelor membre . Avioanele care tot aterizeaza pe aeroportul din Tripoli si preiau, la gramada, cetateni straini care lucreaza in Libia sau care au ales sa ramana in aceasta tara. Unele dintre ele fac escala de siguranata in Malta, pana cand au culoar de zbor spre Libia. Cu avioanele Uniunii au ajuns in zone sigure si 211 romani. Altii au scapat cu aeronavele noastre militare. 

In aeroportul din La Valetta exista amenajat un spatiu special pentru romanii asteapta sa se intoarca acasa. Deja alte doua aeronave pornesc vineri spre Libia, pentru a prelua alti pasageri. Sunt insa multi cei care au ramas in desert si nu pot ajunge la Tripoli.

Contestatarii regimului Ghaddafi controleaza o mare parte din teritoriul libian, dar Colonelul ramane sfidator. Din capitala inconjurata de tancuri guvernamentale, unde s-au tras si vineri focuri de arme, Muammar Ghaddafi a acuzat insurgentii ca sunt drogati si ca servesc intersele Al Qaida.

In urma reprimarii protestelor au ramas, poate, mii de morti si raniti, iar comunitatea internationala cauta cai pentru oprirea acestei bai de sange.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu