marime text:

Guvernul joaca dur: 8 ani de inchisoare pentru etnobotanice!

Guvernul va interzice vanzarea si detinerea substantelor etnobotanice, va confisca marfa pentru un interval de pana la 18 luni cu suspendarea activitatii comerciantului pana la analiza de laborator si va decide amenzi ce ajung la 100.000 lei si inchisoare de 2-8 ani pentru vanzarea acestor produse.
Guvernul joaca dur: 8 ani de inchisoare pentru etnobotanice!

Marfa va putea fi confiscata, iar firma suspendata pe baza unor "indicii temeinice" initiale, in care inspectorul isi poate manifesta "neincrederea" asupra conformitatii produsului cu documentele insotitoare, inainte de analiza de laborator.

Sanctiunile vor fi introduse odata cu stabilirea unei definitii clare a notiunii de "substitut" care permite fabricarea produselor etnobotanice, releva proiectul ordonantei de urgenta privind combaterea etnobotanicelor, obtinut de MEDIAFAX.

Denumit proiect "privind interzicerea substitutelor in vederea asigurarii sanatatii si a protectiei populatiei", documentul se bazeaza pe reglementarile adoptate de Polonia in noiembrie 2010, prin care au fost interzise atat fabricarea si introducerea pe piata a unor astfel de substante, cat si functionarea magazinelor care le comercializeaza.

Prin acest act normativ, Guvernul va defini notiunea de "substitut" drept orice substanta de origine naturala sau sintetica, in orice stare fizica, sau orice produs, planta, ciuperca sau parti ale acestora care, indiferent de modul de ambalare, de procedeul de administrare, de continut, de prezentare, de publicitate sau de denumire, poate fi utilizata pentru a produce efecte psihoactive si/sau are un impact negativ asupra starii de sanatate individuala sau colectiva ori asupra comportamentului social si care nu este reglementata de alte dispozitii legale in vigoare.

Ordonanta va interzice producerea, fabricarea, comercializarea, distribuirea, punerea la dispozitie, inclusiv cu titlu gratuit, transmiterea, intermedierea transmiterii, detinerea, introducerea in Romania, importul, publicitatea si promovarea de orice fel si prin orice mijloace, inclusiv electronice, a substitutelor.

Modul in care este respectata interdictia va fi controlat de catre Ministerul Sanatatii, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Agriculturii, Ministerul Comunicatiilor, Autoritatea Nationala Sanitar-Veterinara, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, Autoritatea Nationala a Vamilor si Garda Financiara.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariuVictor (2011-04-27 14:57:53)
Poate ca ar fi o idee buna sa se legalizeze iarba si sa se termine cu prostiile astea "artificiale" din shopuri. Priviti la olandezi ce economie si-au creat prin legalizarea drogurilor usoare si de risc redus. Asta e... in Romanica noastra orice nu aduce o urma de profit unor burtosi, urati, agramati si cracanati din parlament e declarat ilegal si imoral. De ce s-au legalizat oare de la bun inceput? Oare nu au fost facute niste studii preliminare privind gradul de nocivitate si risc la care supun populatia permitand de la bun inceput comercializarea deseurilor astora? Doar o alta manarie a la PSD, PNL, PRM, *** si alte partide ce nu au prins o bucatica si din ciolanul asta. Domnilor grasani cu ceafa lata de burghezi ce va lafaiti in fotolii platite de catre societate daca va pasa asa mult de societatea romaneasca nu o mai otraviti cu SPICE-uri si dati iarba la populatie. Ala fumat nu o sa scoata niciodata cutitul la vecinul lui si nici nu o sa isi violeze sora, bunica, matusa, nepoata vecina de 70 de ani cu piciorul rupt, etc. cum face unul de a stat in pivnita sa goleasca intr-o singura seara damigeana de 50 de litri plina de vin abia fermentat!
raspunde »
Laurentiu (2011-03-08 13:45:32)
Cand or sa se ia masuri si impotriva cazinourilor? M-as bucura nespus sa vad pe la parnaie toti patronii de cazinouri. Talhari cu licenta!!!!!!
raspunde »
Dorin (2011-03-07 21:40:01)
Is de acord interziceti etnobotanicele dar Legalizati frate Iarba ca aia ii 100 % naturala si nu te distruge, Am prieteni ce sunt consumatori de iarba de 15 ani, Si in ziua de azi consuma in cantitati 1, 2, grame pe zi. si sunt perfect sanatosi si oameni in toata firea nevasta casatoriti copii etc.
raspunde »
Alex (2011-03-05 18:54:34)
Intr-un final s-au luat masuri impotriva ignorantei si a inconstientei! Era si timpul!
raspunde »