marime text:

Fukushima nu e nici Hiroshima, nici Cernobil - iata de ce!

In nelinistea care a cuprins milioane de pamanteni, de la muritori de rand la lideri de stat si oameni de stiinta, apar voci care contrazic sintagma "Apocalipsa nucleara in Japonia".
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Cei care prefera teoria mai putin grava sint savanti rusi, britanici, australieni si americani, dar si o agentie de presa prestigioasa.

La Fukusima, spun ei sint doua mari probleme: reactoarele incinse si bazinele in care se afla combustibil nuclear uzat. Si unele si altele emit radiatii, la care sint insa expuse doar echipele de interventie. Oamenii aceia risca un cancer tiroidian sau leucemie.

La 20 de kilometri de centrala, populatia este in siguranta, adauga expertii. Guvernul american prefera insa varianta de 80 de kilometri.

Chiar daca un terorist ar arunca in aer direct barele de uraniu, tot nu vor fi radiatii ca in cazul exploziei bombelor atomice folosite de americani in Japonia asigura un savant australian.

E adevarat ca vantul extinde zona contaminata, dar americanii cred ca radiatiile nu vor fi periculoase odata ajuns norul deasupra Statelor Unite.

Un consilier stiintific al guvernului britanic este mai transant: chiar daca in ipoteza ca materialul nuclear va fi aruncat la 500 de metri in aer, iar vantul va bate puternic spre Tokyo si va ploua cu galeata si tot nu va fi la fel de rau cum a fost la Cernobil.

Reactoarele de la Fukusima, in care se afla barele de uraniu, nu au explodat si in plus, erau oprite cand s-au supraincalzit, nu cum s-a intamplat in Ucraina in 1986. In cel mai rau caz, spun fizicienii rusi, din cauza faptului ca nu au fost racite, combustibilul nuclear se va topi, va topi apoi invelisul de otel al reactorului si se va scurge in incinta de beton armat a instalatiei. Vor fi radiatii, timp de zeci de ani, dar numai local si la valori care nu pun planeta in pericol, nici macar pe cei 35 de milioane de locuitori din Tokio.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu