marime text:

Faceti plati on-line? Aveti grija sa nu ramaneti fara niciun ban in cont!

Grija mare la orice descarcati de pe internet, daca folositi sistemul "e-banking", adica daca faceti plati on-line! Hackerii au nascocit noi virusi, care ascunsi in niste pagini sau comenzi banale, va intra in calculator si va fura parolele folosite la tranzactii. Bineinteles, a doua zi, contul e gol.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Pentru ca in lumea virtuala nu exista cozi sau functionari nervosi, Bogdan face o sumedenie de plati online. Acum trei luni, si-a instalat un soft gratuit de pe internet fara sa-si dea seama ca isi goleste contul.

Ii disparusera 1.000 de lei, asa ca a mers cu calculatorul la un specialist. La o simpla scanare, a descoperit un virus-spion, care inregistra parolele, codurile si conturile bancare.

Potrivit specialistilor, astfel de virusi reprezinta deja peste 55% din totalul celor care circula pe internet.

Pentru a securiza platile online, majoritatea bancilor le ofera clientilor un dispozitiv care genereaza la fiecare tranzactie un cod diferit.

Specialistii ne recomanda sa instalam un program antivirus si mai mult, sa nu utilizam tastatura obisnuita atunci cand introducem date confidentiale. Unele banci ne pun la dispozitie o tastatura virtuala de pe ecran, pe care virusii nu o pot monitoriza.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu