marime text:

EXPLOZIE la Mina Uricani! Cei cinci electricieni blocati in subteran NU au sanse de supravietuire

Autoritatile din Hunedoara sunt in stare de alerta, dupa ce sambata dupa-amiaza s-a aflat ca cel putin cinci electricieni n-au mai iesit din Mina Uricani.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.UPDATE: Sanele de supravietuire ale muncitorilor prinsi in expozia de metan de sambata, la ora 14.30, in mina de la Uricani din Valea Jiului sunt zero, sustin surse judiciare, care precizeaza ca cele cinci victime lucrau la tabloul electric in galeria secundara a blocului 4 cand s-a produs deflagratia.

Cele mai pesimiste scenarii vorbesc despre o explozie. Niciun oficial nu poate deocamdata sa spuna ce s-a intamplat de fapt.

Cei cinci electricieni lucrau in tura de dimineata. Faceau o revizie obisnuita in week-end. Ar fi trebuit sa iasa din schimb si cum nu au mai aparut, colegii au intrat in panica.

Au fost alertate toate autoritatile: de la salvatori pana la inspectorii de munca. Cu totii s-au indreptat spre mina Uricani.

Echipele de salvatori vor intra in subteran abia dupa ce  vor fi siguri ca nu sunt scurgeri de gaze sau alte pericole.


Potrivit unor surse din cadrul Companiei Nationale a Huilei (CNH) citate de MEDIAFAX, o explozie a avut loc la Mina Uricani din Valea Jiului.

Primarul din Uricani, Danut Buhaescu, a declarat ca in subteran erau cinci electricieni care lucrau la un transformator intr-o camera a unei galerii miniere, iar dupa ce si-au terminat activitatea ar fi avut loc o explozie, "dar fara sa ia foc campul minier". Primarul a spus ca astfel de lucrari se fac in weekend, pentru a nu intrerupe programul de lucru.
 
Buhaescu a adaugat ca un "asemenea suflu misca din loc" tot ce se afla in zona.
 
Potrivit unor surse din cadrul administratiei locale, nu este exclus ca explozia sa fi fost provocata in urma unui scurtcircuit al transformatorului la care se lucra.
 
Buhaescu spune ca la Uricani, una dintre cele mai vechi mine din tara, lucreaza peste 800 de oameni.
 
Reprezentantii unitatii miniere spun ca in subteran vor cobori mai multe echipe de salvatori profesionisti de la Statia Centrala de Salvare Miniera Petrosani. Dar doar dupa ce va fi evaluata situatia.
 
Sursele citate nu au putut preciza cauzele exploziei si starea persoanelor aflate in subteran, insa nu exclud posibilitatea ca in urma incidentului sa existe si persoane decedate.
 
Prefectul judetului Hunedoara, Attila Dezsi, a convocat Comitetul pentru Situatii de Urgenta.
La fata locului au ajuns mai multe echipaje ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu