marime text:

Expertii care ancheteaza prabusirea elicopterului trebuie sa ajunga 1.800 m altitudine

Incepe o zi cumplita pentru expertii care investigheaza prabusirea in muntii Bucegi a elicopterului cu sase militari israelieni si un roman la bord. Ei trebuie sa ajunga la 1.800 de metri altitudine, pe stancile abrupte pe care s-au imprastiat resturile aparatului si vor avea nevoie de tot sprijinul salvamontistilor si al jandarmilor montani.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Si mai grea este misiunea celor veniti din Israel special ca sa adune ramasitele omenesti si sa incerce identificarea victimelor. Cei 86 de israelieni - anchetatori, medici, reprezentanti ai rabinatului si militari din trupele speciale - au ajuns marti in Romania, cu doua avioane Hercules. Ei si-au stabilit cartierul general la scoala de aviatie de la Boboc, in judetul Buzau.

Anchetatorii israelieni nu au facut inca nicio declaratie oficiala cu privire la accidentului aviatic de acum doua zile sau la operatiunea de recuperare.

Deocamdata, au chestionat atat participantii la exercitiu, cat si personalul de intretinere care s-a ocupat de elicopterul prabusit in Bucegi.

Anchetatorii spera sa afle mai multe din analiza cutiei negre, care se pare ca a fost localizata pe munte si pe care vor incerca sa o recupereze in primul rand.

La fel de importanta pentru israelieni este recuperarea trupurilor militarilor morti, care urmeaza sa fie facuta de experti legisti si membri ai Rabinatului militar, veniti special din Israel.

Operatiunea de recuperare a resturilor elicopterului si a ramasitelor omenesti e coordonata de una dintre cele mai celebre unitati de elita israeliene, asa-numita "Unitate 669", de Salvare si Evacuare Aeriana.

Unitatea a fost infiintata in 1974, dupa razboiul de Yom Kippur, specializata la inceput in primul ajutor si evacuarea pilotilor doborati in spatele liniilor inamice. In timp, si-a diversificat misiunile, ajungand sa intervina in cele mai dramatice situatii - de la razboaie si atentate, pana la dezastre naturale.

Componentii ei au atat pregatire medicala, cat si militara si fizica de exceptie, si sunt supranumiti "pisicile", dupa emblema unitatii, o pisica inaripata.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu