marime text:

DNA s-a autosesizat in cazul europarlamentarului Adrian Severin, acuzat de coruptie

Scandalul "Bani pentru amendamente", cu numele europarlamentarului Adrian Severin in prim plan, capata proportii. DNA-ul se implica, iar liderul socialistilor europeni vrea sa ii ceara romanului renuntarea la functie.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Forurile il cheama pe la Bruxelles pentru explicatii, dar cel vizat nu demisioneaza. Asta in timp ce colegii eurodeputati din Austria si Slovenia, implicati si ei in dosar, au anuntat ca pleaca din posturi.

Severin, filmat in timp ce accepta 12.000 de euro in schimbul sustinerii unui amendament favorabil unei firme, doar s-a autosuspendat din PSD si repeta ca este nevinovat.

In urma difuzarii inregistrarii celor de la "Sunday Times", prin care promitea promovarea unui amendament ce-ar fi modificat durata de restituire a depozitelor bancare, Severin a reactionat. Timp de o ora s-a dezvinovatit.

DNA s-a autosesizat insa si are in vedere infractiunea de trafic de influenta, care se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 10 ani.    

Alesii europeni pot acorda consultanta, dar in niciun caz nu se pot folosi de atributiile lor de europarlamentari in astfel de situatii. Asa ca oficiul european antifrauda s-a sesizat si el. Intre timp, aflati in aceeasi situatie cu Adrian Severin, eurodeputatii Ernst Strasser din Austria si slovacul Zoran Thaler, si-au dat demisiile. Primul duminica, al doilea luni.

Adrian Severin insa a refuzat plecarea din Parlament. Singurul gest a fost autosuspendarea din PSD.

Liderii de la Bruxelles il astepta insa cu explicatii si chiar cu demisia.

Dupa ce au vazut si ei materialul celor de la Sunday Times, procurorii DNA au demarat propria ancheta impotriva lui Adrian Severin, care este asteptat sa dea explicatii.

In fapt, eventualele aspecte penale in aceasta situatie raman in sarcina autoritatilor romane, intrucat legatura dintre activitatea de consultanta si functia de europarlamentar este vag reglementata in legislatia Parlamentului European.

Pana una alta, eurodeputatul va da explicatii la Bruxelles, in fata liderului liderului socialistilor europeni, Martin Schultz, care i-a cerut demisia. Practic, Adrian Severin nu are alta alternativa, in caz contrar, oficialii europeni spunand ca va fi demarata procedura de excludere a sa din grupul socialist.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu