marime text:

Divort made in Romania - vezi 3 tari in care Moni n-ar fi avut nicio sansa in razboiul cu Iri!

S-a lasat cu usi taiate, cu politie si cu un circ cum rar ai ocazia sa vezi. Asta pentru ca traim totusi intr-o tara in care femeile se bucura de drepturi egale. In alte tari, un asemenea divort s-ar fi terminat cu totul altfel.
Divort made in Romania - vezi 3 tari in care Moni n-ar fi avut nicio sansa in razboiul cu Iri!

Vorbele barbatului sunt litere de lege in multe tari, in timp ce pentru femei divortul e o varianta aproape imposibila.

In Liban, femeile pot cere divortul doar daca au fost batute, dar nici asa nu e usor. Certificatul medico-legal nu e suficient, instanta cerand un MARTOR pentru ca acest argument sa fie luat in calcul. Practic, daca un barbat isi bate sotia doar in ... particular, aceasta nu are nicio sansa sa scape.

In Egipt, femeile pot sa ceara divortul fara un motiv anume, dar nu au niciun drept financiar. Mai mult, pe langa faptul ca sunt obligate sa renunte la toate bunurile comune, trebuie sa plateasca toate lucrurile cumparate cu banii sotului. Practic, o femeie poate doar sa isi CUMPERE libertatea!

In Israel, o femeie poate sa divorteze doar cu acordul barbatului. Daca acesta nu este de acord, divortul NU are loc.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariutot eu (2011-04-19 13:31:28)
sunt sigura ca ceva a facut-o pe Moni sa se indragosteasca de Iri nu a urmarit nimic ascuns si daca a urmarit i se cuvenea pentru ca de asta a si avut succes asa ia fost scris si pentru ca ia daruit un copil merita totul acesta va ramine pentru amindoi legatura lor pntru toata viata lor sa le dea D-zeu sanatate la toti si nici o suma nu terbuie sa stirbeasca faptul ca au o floricica din dragostea care sigur a existat si trebuia sa nu o intineze mai ales el
raspunde »
Castiel (2011-04-19 12:03:35)
Alte tari nu gaseati ? :)) Deci la aia e civilizatie si la noi p**a :))
raspunde »
Mihai (2011-04-19 03:18:58)
Monica vrea copilul doar pentru pensie alimentara care o sa fie 10% din castigurile lunare ale mosului. In schimb a asteptat pana acu sa divorteze pentru ca doar dupa 5 ani de casnicie femeia are voie sa ceara o felie din tortul barbatului. Femeile ca asta care se marita cu bosorogi pt bani merita batute cu biciul ca la musulmani . Bine ca nu toate s ca ea. Amin!
raspunde »
assfds (2011-04-18 19:54:30)
bravo irina. in sfarsit o femeie cu capul pe umeri care nu tine partea altei femei doar pentru ca apartin aceluiasi sex. e o prostie asta. ambii sunt vinovati e adevarat, nu stiu cat de buna e demonstratia cu banii, copila e folosita ca razbunare de amandoi. m-am mai certat aici cu o feminista probabil si din aceasta cauza apreciez cand cineva vede ca trebuia urmarit interesul copilului nu al parintilor
raspunde »
adycd11 (2011-04-18 14:01:18)
@g Le-a fost lene sa se documenteze si despre alte tari ca sa faca un articol serios.
raspunde »
irina (2011-04-18 10:24:34)
eu nu tin nici cu monica nici cu irinel ambii nu sunt in stare sa creasca acest copil...poate ajung sa ma contrazic la ce am spus da pe o parte eu ii spun un mare BRAVO monicai pt ca a demonstrat ca banii si puterea lui irinel nu a facut ca sa castige el fata pana la divort...CASTIGE...da corect fata asta este considerata ca un obiect...uite il cred si pe irinel si el are drepturi ca tata...adevarat ca si un tata poate sa creasca un copil...dar nu stiu daca o luam logic si corect ma intorc la ce am spus la inceput nici unul din ei nu e in masura sa creasca copilul asta...si offfff vai de noi romanii mor de foame oameni buni pt ce oare platim noi tv netul si toate cele...(si inca ceva nu va mai contraziceti atat si nu va mai certati si jigniti ca nu e frumos...pt ce?pt o tampenie de articol?hai sa fim seriosi si sa ne respectam intre noi ca suntem romani si suntem de acelasi neam...vedeti ca nu ne respecta nici un strain,macar noi intre noi sa ne respectam)
raspunde »
g (2011-04-17 21:19:47)
Doar 3?...Afganistan, Arabia Saudita,Iran, Pakistan,Irak,Somalia,Sudan, Indonezia........
raspunde »
fsdf (2011-04-17 19:57:42)
claudia draga ia niste lectii de gramatica si apoi te contrazici in scris cu cineva. pana atunci vorbeste intr-o sticla ca te ascultam noi mai tarziu. oricum mananci ***** degeaba, adevarul e altul si il stii si tu dar nu il recunosti. asta e primul punct. al doilea ar fi faptul ca traiesti din vise si sperante si nu ai idee care e nivelul normal de trai al unui om in secolul asta. in romania esti muritoare de foame comparativ cu alti oameni din alte tari, europa sau alt continent, indiferent ca ai castiga aici 1000 de euro. sunt sigur ca nu ii ai dar sa zicem prin absurd
raspunde »
Mihai (2011-04-17 15:32:10)
Bine ca in Israel femeia este egala cu barbatul in ceea ce priveste obligativitatea serviciului militar iar cand vine vorba de DREPTURILE OMULUI nu. Din fericire suntem o tara europeana si astfel de abuzuri nu se pot intampla si la noi.
raspunde »
Popescu (2011-04-17 01:38:04)
Scuze aici nu e vb de salari si nici de politica e vorba de niste drepturi ale omului ce priveste ambele sexe.Iar ce priveste Egiptu,Israelu si Libanu,acolo femiele nu sunt egale cu barbatu din cauza religie,ei fiind musulmani au alte legi stricte si aspre.Ortodoxismul e cea mai libera religie care nu impune legi femeilor sau barbatilor,daca te-ai maritat ai divortat si daca si numai daca te simti vinovat in fata lui dumnezeu te duci si la biserica sa te dezlegi si sa te caiesti de cea ce ai facut,pana cand la ei femeiile sunt tratate altfel.
raspunde »