marime text:

Din ceruri, in mormant. Un pilot si-a pierdut viata, pe aerodromul din Cisnadie

Un tanar pilot din Sibiu si-a pierdut viata, cand s-a prabusit cu un deltaplan pe aerodromul din Cisnadie. Avea brevet pentru aparate usoare de zbor si experienta destula, spun cei care-l cunosteau. Exista mai multe investigatii, fiecare cu mai multe ipoteze. 
Din ceruri, in mormant. Un pilot si-a pierdut viata, pe aerodromul din Cisnadie

Mihai Visan nu mai este. Rudele si prietenii au inghetat cand au fost anuntati de tragedie. Langa resturile deltaplanului, oamenii priveau ingroziti.

Tanarul de 33 de ani zbura din 1993 si avea brevet din 1996. Zborul de sambata a fost insa fatal. Se pare ca a zburat la o altitudine mult prea joasa si nu a mai putut controla aparatura.

Surse din interiorul anchetei au si o alta ipoteza. Au aflat ca pilotul avea de gand sa cumpere un deltaplan si ca facea un zbor test cu un astfel de aparat. Pe cand se afla in aer, o aripa s-ar fi desprins. Singurul martor care se afla atunci pe aerodrom n-a vrut sa spuna nimic despre ce a vazut.

"Primele informatii duc catre ipoteza unei erori umane. Vom vedea in ce masura se datoreaza exclusiv unei culpe umane sau si unei defectiuni tehnice", a precizat procurorul Alex Florenta.

Barbatul avea un baietel de 4 ani si era angajat ca pilot pentru avionul unei firme de constructii din Sibiu. Autoritatea Aeronautica din Romania va incepe in paralel o investigatie a incidentului.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu