marime text:

Deputat PDL acuzat de santaj si coruptie! DNA cere Parlamentului incuviintarea retinerii

Seful Directiei Nationale Anticoruptie, Daniel Morar, a inaintat ministrului Justitiei solicitarea de a sesiza Parlamentul Romaniei - Camera Deputatilor pentru incuviintarea retinerii si arestarii deputatului de Giurgiu PDL, Dan Pasat, pentru santaj.
Deputat PDL acuzat de santaj si coruptie! DNA cere Parlamentului incuviintarea retinerii
Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie a inaintat ministrului Justitiei solicitarea de a sesiza Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor pentru a cere, in conformitate cu prevederile art. 72 alin. 2 din Constitutia Romaniei, art. 193 din Regulamentul Camerei Deputatilor, incuviintarea retinerii si arestarii deputatului Dan Pasat , invinuit in dosarul nr. 283/P/2009, in sarcina caruia au fost retinute urmatoarele infractiuni: trei infractiuni de santaj, asimilate infractiunilor de coruptie, prevazute de art. 131 din Legea nr. 78/2000 rap. la art. 194 Cod penal.
 
Potrivit DNA, in perioada 2009 - 2010, invinuitul Pasat Dan, in calitate de deputat in Parlamentul Romaniei, iar din data de 21 decembrie 2009, si de secretar general al Partidului Democrat Liberal in cadrul organizatiei judetene Giurgiu, cu incalcarea regimului incompatibilitatilor in exercitarea demnitatii publice de parlamentar, prin actiuni de santaj ori prin folosire a autoritatii si influentei ca om politic decurgand din functia de conducere din partid, a actionat pentru a obtine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achizitii publice incheiate cu primarii de pe raza judetului Giurgiu si derulate prin firma sa - SC Prod Invest SRL, pe care o controla si o conducea in fapt.
 
Atunci cand a intampinat opozitie din partea reprezentantilor administratiei publice locale ori a firmelor care isi adjudecasera contractele de achizitie publica, inculpatul a recurs la diverse forme de intimidare, mergand pana la amenintari si acte de violenta.
 
La data de 18 februarie 2010, fata de Dan Pasat s-a dispus urmarirea penala in legatura cu doua infractiuni de santaj, iar la data de 28 iunie 2010 cercetarile au fost extinse, fiind dispusa urmarirea penala fata de Pasat Dan si sub aspectul celorlalte infractiuni sus mentionate in cererea de incuviintare a retinerii si arestarii preventive.
 
In sustinerea cererii privind incuviintarea retinerii si arestarii au fost anexate copii conforme cu originalul ale documentelor relevante, respectiv 18 volume continand un numar total de 5.933 de file.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu