marime text:

Cursa contra-cronometru pentru salvarea a doi alpinisti care au cazut de la 20 de metri inaltime

Salvamontistii din Bucegi au intervenit sa salveze doi alpinisti aflati in mare pericol. Cei doi s-au ranit serios cand au vrut sa escaladeze, impreuna cu alti doi prieteni, un perete stancos din Valea Alba. Copacul de care erau asigurati s-a frant, iar ei au cazut de la 20 de metri inaltime.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.20 de salvamontisti si jandarmi montani au plecat sambata seara in misiune, pentru a-i ajuta pe alpinistii aflati in pericol. Cei patru incercau sa escaladeze un perete stancos, insa doi dintre ei au cazut intr-o rapa si s-au ranit. Cu greu, salvatorii au ajuns la ei.

A urmat apoi coborarea, de asemenea, extrem de dificila. Iar la sase ore dupa ce salvamontistii au fost alertati de incident, ranitii au fost adusi la ambulante, unde au primit ingrijiri.

Salvamontistii spun ca interventia de noaptea trecuta a fost cea mai dificila din acest an.

Cei doi turisti raniti au fost transportati la centrul de primire urgente din Sinaia. Unul a fost grav ranit si are fracturi multiple. Celalat turist - o tanara - a scapat cu rani usoare.

Alpinistii au povestit ca au incercat sa escaladeze traseul alpin numit "albisoara turnurilor" din Valea Alba a muntilor Bucegi. Erau pregatiti cu echipament corespunzator, dar, se pare, nu s-au asigurat suficient de bine. 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu