marime text:

Cristian Cioaca poate sa stea linistit! Craniul gasit in Olt nu este al Elodiei

Primele teste asupra craniului gasit pe malul raului Olt nu confirma faptul ca ar fi al avocatei Elodia Ghinescu, data disparuta la sfarsitul lunii august 2007, specialistii incercand sa stabileasca al cui este, au declarat, luni, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Cristian Cioaca poate sa stea linistit! Craniul gasit in Olt nu este al Elodiei
Expertii au extras profil genetic din dinte, insa testul nu a fost relevant, apoi au trecut la obtinerea de ADN din craniu, au precizat sursele citate.
 
Primele teste nu au confirmat faptul ca ar apartine crainiul Elodiei Ghinescu, insa expertii incearca sa stabileasca identitatea persoanei in baza informatiilor pe care le au.
 
Craniul a fost descoperit anul trecut, pe malul raului Olt, in judetul Covasna, iar barbatul care l-a gasit a sunat la 112. In zona nu au fost gasite alte fragmente umane.
 
Primele cercetari au indicat faptul ca persoana careia ii apartine craniul ar fi o femeie in varsta de 35 - 40 de ani.
 
Anchetatorii au facut veificari in baza de date cu femeile disparute si au facut comparatie tip video-proiectare, fiind luata in calcul si ipoteza ca ar putea fi vorba despre Elodia Ghinescu, insa rezultatele obtinute nu sunt relevante in ancheta privind disparitia avocatei. Astfel, criminalistii au stabilit efectuarea unor teste, inclusiv cel ADN, pentru identificarea persoanei careia ii apartine craniul, potivit unor surse oficiale.
 
Principalul suspect in cazul disparitiei Elodiei Ghinescu este sotul avocatei, politistul judiciarist Cristian Cioaca, insa in lipsa cadavrului el nu a putut fi mentinut in arest. De altfel, anchetatorii il suspecteaza pe acesta si pentru ca in urma testului poligraf a rezultat ca ar fi mintit la intrebarea: "Miercuri, 29.08.2007, tu ai omorat-o pe Ghinescu Elodia Marilena?".
 
Avocata Elodia Marilena Ghinescu (38 de ani) a disparut de acasa, din Brasov, la sfarsitul lunii august 2007. Sotul acesteia, politistul Cristian Cioaca, a anuntat Politia despre disparitia femeii abia in 5 septembrie 2007, la solicitarea sefei acesteia, timp in care barbatul a apelat la cunostinte pentru a intra in corespondenta electronica a avocatei, scopul fiind - potrivit acestuia - acela de a vedea cu ce barbat se conversa.
 
Cioaca a spus ca doar a cautat indicii cu privire la locul unde ar putea fi, el negand faptul ca sotia sa ar fi moarta.
 
Anchetatorii au luat in calcul varianta crimei in cazul avocatei, principalul suspect fiind Cristian Cioaca, deoarece s-au gasit urme de sange in apartamentul celor doi soti si in autoturismul barbatului. De altfel, instanta suprema a retinut infractiunea de omor atunci cand anchetatorii au propus arestarea politistului, insa, in lipsa cadavrului, judecatorii l-au eliberat.
 
In acest caz, pe numele lui Cristian Cioaca a fost emis mandat de arestare preventiva, in 24 ianuarie 2008, de catre Inalta Curte de Casatie si Justitie, el stand doar cateva zile incarcerat, intrucat instanta de recurs a admis cererea politistului de a fi eliberat sub control judiciar.
 
Ancheta in acest caz este inca deschisa, politistul fiind pus sub acuzare pentru uciderea avocatei. In cadrul anchetei au fost facute o serie de cautari in mai multe judete, pentru gasirea corpului avocatei.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu