marime text:

Concluzie: "Indolenta si lipsa de responsabilitate a doctorilor l-au ucis pe copilul de 9 ani din Slatina"

Asa suna concluzia raportului de ancheta facut de  Ministerul Sanatatii in cazul baietelului care a ajuns la spital cu o mana rupta, iar in cateva zile a fost declarat decedat. Ortopedul si chirurgul l-au lasat pe cel mic sa moara cu zile, reiese din document.    
Concluzie: Indolenta si lipsa de responsabilitate a doctorilor l-au ucis pe copilul de 9 ani din Slatina

 "Copilul a stat la mine 10 minute, l-am pansat, eu doar i-am dat ingrijiri de urgenta, restul a tinut de chirurgie. Nu ma consider vinovat", afrima dr. Paul Iancu, ortoped la Spitalul Judetean Slatina. "Nu vreau sa mai fie si alti copii in situatia prin care am trecut", a spus tatal lui Cristian, Constantin Grigore, la aflarea verdictului. 

Ministrul Sanatatii, Attila Cseke, propune desfacerea contractelor de munca a celor vinovati: "Ceea ce s-a intamplat  acolo e grav, propun desfacerea contractelor de munca si cer si Colegiului Medicilor sa se implice pe parte medicala". Pentru ca medicii de la spitalul din Slatina gasiti vinovati sa nu mai poata profesa deloc, cei din Colegiul Medicilor trebuie sa se pronunte.
 
Copilul care a murit  in urma cu o saptamana dupa ce a fost tratat la Spitalul Judetean Slatina pentru o fractura la mana a primit ingrijiri impropriii, scrie in raport. Radiografia a fost interpretata gresit , iar amputarea bratului a fost decisa tarziu: o serie de greseli medicale pe care le-au facut atat medicul ortoped de garda, cat si chirurgul care l-a preluat mai apoi pe copilas. Pacientului nu i-au fost date medicamentele necesare afectiunii, mai ales ca avea fractura deschisa, care este o urgenta medicala .


 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu