marime text:

SALVATI - cei 4 turisti prinsi de avalansa sunt in viata!

Din cerul aflat cu 2.000 de metri mai aproape, un inger i-a vegheat pe cei patru turisti luati duminica de avalansa in masivul Iezer. Cu totii sunt in viata si pot povesti grozavia prin care au trecut, cand omatul s-a destramat sub ei.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Singuri au iesit din stratul de zapada care-i purtase la vale si au ajuns la o cabana ghidati de urmele salvatorilor. Acestia ii cautasera zadarnic ore in sir si nici elicopterul trimis in ajutor n-a fost de vreun folos.

La operatiunea din masivul Iezer au participat 13 salvamontisti, un elicopter SMURD si mai multe ambulante, care au urcat pana la cabana Voina. Misiunea parea din start imposibila, chiar daca stiau unde sa caute, de la turistul pe care nu-l prinsese avalansa.

In istoria alpinismului de la noi, sunt rare cazurile in care toti cei inghititi intr-o avalansa sa scape cu viata dupa ce s-au prabusit peste 300 de metri.

Cum nu toata lumea are un astfel de noroc, salvamontistii le reamintesc turistilor sa nu coboare versantii in grup, ci pe rand, pentru ca cineva sa poata cere ajutor, in caz de pericol.

Iar pe langa echipamentul obligatoriu pe munte, n-ar strica sa aiba si cate un dispozitiv electronic numit "pips", care ajuta la localizarea celor prinsi sub zapada.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu