marime text:

Cei trei speologi au fost salvati, dupa ce au stat doua zile blocati intr-o pestera!

Cea mai ampla operatiune de salvare din Romania a luat, joi noapte, sfarsit! Trei speologi, ramasi de miercuri captivi intr-o pestera inundata, din Bihor, au pasit iar pe suprafata pamantului care-a vrut sa-i inghita.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Zeci de colegi, salvamontisti si angajati ISU au facut imposibilul sa ajunga pna la ei. Cu greu, doi scafandri au reusit sa strabata labirintul subteran si au gasit un bilet cu indicatii, lasat de prizonieri intr-una dintre galerii.

Labirintul din inima pesterii parea sa ii fi inghitit pe cei trei speologi. Dupa 48 de ore de captivitate, vadit obositi, dar teferi, acestia au putut sa-si povesteasca experienta. Au coborat in subteran pregatiti - cu saci de dormit si mancare pentru o saptamana - si asta i-a ajutat sa supravietuiasca. Ar fi trebuit sa revina marti la suprafata, insa un parau a inundat pestera si i-a blocat acolo.

Cei trei ii cerusera gazdei sa cheme ajutoare, daca nu apar pana miercuri. Femeia a facut intocmai si zeci de salvatori au pornit spre Pestera Cociului, sa le dea de urma. Misiunea lor a fost una fara precedent: In timp ce patru motopompe scoteau apa care inundase galeriile, speologii si pompierii au incercat sa refaca si traseul disparutilor. Acestia au coborat mai intai pana la 70 de metri adancime. De aici au strabatut alte doua incaperi ale pesterii. Paraul care curge prin adanc a fost insa umflat de ploi si le-a blocat intoarcerea.

Joi dupa-amiaza, apa a inceput sa scada si doi scafandri au reusit cu greu sa patrunda printr-un tunel ingust de 70 de centimetri si lung de 20 de metri.

Simona Laicu, Amati Odile si Ovidiu Pop au intrat in pestera Cociului sambata. Voiau sa exploreze noi galerii si sa completeze harta grotei.

Salvatorii spun ca norocul celor trei a fost ca au experienta si au stiut cum sa se protejeze. Nu s-au pierdut cu firea, s-au imbarbatat unii pe altii si asta i-a ajutat sa reziste. S-au retras intr-un loc mai ferit, unde erau sanse mici ca apa sa ajunga si si-au dramuit atent alimentele pe care le aveau la ei. Dupa ce i-au consultat paramedicii, toti trei au mers la gazda sa se refaca.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu