marime text:

Cauza prabusirii MIG-ului 21 la Campia Turzii: razele soarelui i-au orbit pe piloti

La doua luni si jumatate de la prabusirea unui MIG 21 Lancer, in apropiere de Campia Turzii, Comisia de investigare a Ministerului Apararii vine cu o prima concluzie: razele soarelui i-au orbit pe cei doi piloti, care n-au mai putut controla avionul si s-au prabusit. Niciunul nu a supravietuit.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Dupa ce au analizat toate probele si cutia neagra a avionului, anchetatorii cred ca de vina a fost o eroare umana. In timpul zborului, cei doi piloti au efectuat o manevra gresita de urcare, rasucire in aer, apoi coborare, cu o viteza mult prea mare, de 480 de km/h, pentru altitudinea la care se aflau - 1.200 de metri. 

Poate ca experienta i-ar fi ajutat sa redreseze avionul, insa au fost orbiti de razele soarelui si nu au mai putut sa vada indicatiile aparatului care inregistra altitudinea la care zbura MIG-ul.

Aparatul de zbor s-a prabusit in apropierea unor case, langa baza militara de la Campia Turzii.

Capitanul comandor Laurentiu Chirita si locotenentul comandor Sorin Avram erau piloti de elita ai Fortelor Aeriene Romane, avand peste 1.000 de ore de zbor fiecare. Amandoi au murit.

Raportul comisiei MApN a ajuns pe masa procurorilor, care continua ancheta.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu