marime text:

Obama l-a RAS pe Osama! Cel mai vanat terorist, executat de americani!

Cel mai cautat om de pe planeta, Osama bin Laden, este mort. Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a facut anuntul oficial in aceasta dimineata, in timp ce mii de americani se adunaseara deja in fata Casei Albe. Potrivit primelor informatii, liderul celei mai temute organizatii teroriste din lume, al Qaeda, a fost ucis in Pakistan, si nu in Afganistan, unde s-a crezut multa vreme ca s-ar ascunde. Mai mult, bne Laden, care era cautat de aproape zece ani, dupa atentatele din New York de la World Trade Center, soldate cu 3000 de morti, printre care si romani, se pare ca se ascundea chiar in apropierea capitalei pakistanezse, Islamabad.
Obama l-a RAS pe Osama! Cel mai vanat terorist, executat de americani!

Barack Obama, presedintele SUA
"In aceasta seara pot anunta poporul american si lumea intreaga ca Statele Unite au condus o operatiune in urma careia Ossama bin Laden, liderul al Qaeda a fost ucis. Un terorist vinovat de moartea a mii de barbati, femei si copii nevinovati."


Potrivit serviciilor americane de informatii, ben Laden a fost ucis in timpul unei operatiuni americane, sprijinite la sol de trupe pakistaneze. Desi aproape un deceniu a fost cautat in Afganistan, liderul al Qaeda a fost gasit in cele din urma in Pakistanul vecin. Inca din august anul trecut, existau indicii ca cel mai cautat terorist al lumii trecuse granita, ca sa nu fie prins de fortele NATO din Afghanistan. Faptul ca el s-a ascuns atata vreme chiar in apropierea capitalei pakistaneze, ridica semne de intrebare privind hotararea fostului presedinte pakistanez Pervez Musharaf de a-l prinde.

Barack Obama, presedintele SUA
"Mi-au fost prezentate cateva infomatii privindu-l pe bin Laden. Eram departe de a fi siguri ca e el, si a durat cateva luni ca sa ne convingem ca asa este. M-am intalnit de mai multe ori cu echipa mea de securitate nationala si recent am inteles ca este posibil sa-l fi localizat pe bin Laden intr-o tabara, din pakistan. In cele din urma, saptamana trecuta, am hiotarat ca avem destule informatii, ca sa trecem la actiune si nam autotizat o operatiune prin care bin laden trebuia capturat si adus in fata justitiei. Astazi, Statele Unite au demarat operatiunea. Dupa mo un schimb de focuri, l-au ucis pe Ossama bin Laden si au intrat in posesia cadavrului sau."

Ossama bin laden era cautat de aproape zece ani, fiind considerat princiaplul autor al atacurilor de la trunuriule gemene din new yok din 11 septembrrie 2001. Atunci, doua avioane de pasageri au lovit in plin complexul World Trade Center, un al treilea a lovit sediul pentagonului de la washington iar un al patrulea s-a prabusit intr-o padure din virginia.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu