marime text:

Batut pana la inconstienta si sare presarata pe rani - "tratament" aplicat unui detinut, la Galati

Injuraturi, batai si umilinte greu de imaginat - de toate se plang unii detinutii de la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Galati. Este aceeasi inchisoare unde trei angajati sunt banuit, ca ar fi responsabili pentru moartea unui condamnat.
Batut pana la inconstienta si sare presarata pe rani -  tratament  aplicat unui detinut, la Galati

Cei ajunsi dupa gratii sustin ca dreptul la liniste il au numai daca platesc si ii acuza pe gardieni ca ar aplica legea lor, nu a statului pentru care lucreaza.

Catalin Baciu are 24 de ani. Ultimii doi si i-a petrecut dupa gratii, la inchisoarea din Galati, pentru o talharie. Tanarul sustine ca supraveghetorii i-ar agresa si umili pe detinuti daca nu primesc mita. Baciu povesteste ca odata s-a taiat la mana. Gardianul nu l-ar fi dus la doctor, ci l-ar fi "tratat" chiar el.

A spus ca agentii i-au pus sare pe rana, iar comandantul de sectie i-a pus catusele la spate si l-a batut. Dupa ce a lesinat, a fost stropit cu clor.

A trecut un an de atunci, iar probele care ar fi existat, sustine tanarul, au disparut intre timp. Incidentul a fost inregistrat de sistemul de supraveghere video, dar imaginile s-au sters o saptamana mai tarziu. Cand a aflat ca nu o sa fie nicio ancheta, Baciu a intrat in greva foamei, sperand ca un superior va veni in control. Dar nu s-a intamplat asa.

Reprezentantii penitenciarului spun ca detinutii sunt liberi sa se planga, daca sunt nemultumiti.

Cazul lui Catalin Baciu nu e singular. In urma cu aproape doua luni, la Penitenciarul din Galati a murit un detinut. Ancheta nu a fost inca finalizata, insa doi gardieni au fost arestati, iar un comisar este cercetat in stare de libertate pentru ucidere din culpa.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu