marime text:

Baiat de 14 ani tras la fund de curent de raul Jales! Un barbat a reusit sa-i salveze doar prietenii

Rece ca gheata si nebanuit de adanca, apa unui rau din Gorj a curmat viata unui baiat de 14 ani. Se scalda impreuna cu fratele sau si cu un prieten, cand au simtit ca se scufunda, trasi de curent. Au tipat cu totii dupa ajutor, dar numai pe doi dintre ei un barbat aflat in apropiere a izbutit sa-i aduca la mal.
Baiat de 14 ani tras la fund de curent de raul Jales! Un barbat a reusit sa-i salveze doar prietenii

Dupa o ora, pompierii scoteau la suprafata un trup pe care medicii n-au mai avut cum sa-l resusciteze. Cristian nu banuia cat e de primejdios locul unde-a intrat sa faca baie, in raul Jales, linga Targu Jiu. Sunt cel putin doi metri adancime, spun pescarii care cunosc albia. Iar apa era teribil de rece, din cauza ca la munte a plouat si in week-end.

Cind au rasunat strigatele copiilor, doar unul dintre barbatii care i-au auzit a avut curaj sa le vina in ajutor. "Sunara la 112 ca se ineaca copii, ei stateau si se uitau la ei, apa e rece. M-am bagat dupa ei, am mers un kilometru si jumatate", spune Lucian Negrea, singurul dintre barbati care a avut curajul sa se arunce dupa copii in apa.

Dupa cateva minute, soseau si pompierii. Militarii au cautat pas cu pas in rau, pina sa-l gaseasca pe baiatul de 14 ani. A fost gasit dupa o ora de cautari, prins sub o ragalie, in rau. "Apelul a fost pentru trei copii inecati, din fericire, doi au ajuns la mal, socati si in hipotermie, recuperati si predati familiei, al treilea a fost luat de curent si dus la fund, unde se pare ca a suferit si o trauma craniana", spune dr. Catalin Neamtu de la Serviciul de Ambulanta Gorj..


 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu