marime text:

Explozia de la blocul din Bacau, rezultatul unei "bombe cu ceas", plasate in urma cu 3 ani?

A aparut o ipoteza socanta in cazul exploziei care a darmat, marti, un bloc din Bacau. Gurile de aerisire de la reteaua de gaz din zona imobilului erau astupate in urma unor lucrari de asfaltare, facute cu cel putin 3 ani in urma, de o firma contractata de primarie, afirma surse oficiale, citate de Mediafax.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Conducta aflata langa imobil era fisurata. Iar specialistii cred ca dezastrul a fost provocat de o acumulare uriasa de gaze, chiar sub podeaua apartamentului unde s-a produs deflagratia, urmata de un puternic incendiu.

In timp ce anchetatorii ii cauta pe vinovati, medicii se straduiesc sa trateze cele trei victime. Iar locatarii care au scapat teferi isi revin cu greu din soc. Au fost atat de aproape de moarte si vor sa stie cine va fi tras la raspundere. 

Nimeni nu va mai putea, probabil, locui in blocul respectiv. Criminalistii si procurorii au mers cu mare atentie printre ruine. In orice clipa, bucati uriase se puteau desprinde din constructia subreda.

Proprietarii care au fost lasati sa intre pentru cateva minute s-au uitat cu ochii in lacrimi la toate lucrurile distruse.

La 24 de ore de la deflagratie, anchetatorii au venit cu o prima ipoteza. Au gasit o fisura la conducta de gaze care alimenta blocul. Teava este la zece metri distanta de imobil. Gazul periculos s-a adunat intr-o punga uriasa chiar sub apartamentul de la parter. Marti dimineata, cand oamenii din apartament au incercat sa umble la centrala, s-a declansat dezastrul. 

Specialistii nu stiu daca este singura fisura din conducta. Se tem ca in orice clipa, o noua explozie s-ar putea produce, pentru ca nu stiu daca in zona s-au mai acumulat gaze.

Locatarii care au apartamentele distruse vor fi ajutati de Guvern. Vor primi peste 60.000 de lei si inca 300.000 de lei pentru reconstructia blocului.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu