marime text:

ATENTIE unde iti rezervi on-line vacanta! Hackerii au creat site-uri false si te lasa fara bani

Mare atentie la vacantele pe care le platiti pe internet. Specialistii IT ne avertizeaza ca-n aceasta vara au explodat site-urile false care ii atrag pe clienti cu preturi mici si ii lasa fara niciun un leu in cont.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Asa-zisele oferte, greu de refuzat, le primiti direct pe e-mail. Si, dintr-un click in altul, pierdeti toti banii de concediu.

Hackerii trimit in aceasta perioada milioane de mailuri cu pagini de internet false care contin oferte tentante pentru vacante exotice, bilete de avion si camere la hoteluri de lux. Toate la preturi de 3-4 ori mai mici decat cele practicate de agentiile ori site-urile de turism.

Agentia pentru Protectia Consumatorilor a primit deja zeci de plangeri de la clienti care au platit asemenea vacante online si n-au primit nimic la schimb. Hackerii nu cloneaza adresele de web bine cunoscute cum ar fi skyscanner, booking.com sau tripadvisor, ci vin cu propriile creatii atent realizate.

Mare atentie si daca stati pe chat in vacanta. Hackerii au inceput sa copieze inclusiv paginile retelelor de socializare. Daca faceti greseala sa va introduceti adresa de email si parola pe o astfel de pagina, le oferti acces hackerilor la toate datele dumneavoastra personale, dar si la conversatiile private pe care le purtati pe chat. Oriunde s-ar afla in lume, hackerul poate sa vada in timp real conversatiile pe care le purtati cu prietenii si, mai rau, poate sa trimita mesaje in numele dumneavoastra.

Mai nou hackerii apeleaza si la Vishing, adica voice phising. Va fura datele din paginile de socializare. Apoi va trimit un mail cu o oferta interesanta si un numar de telefon la care sa contactati falsa agentie de turism. Persoana de la celalalt capat al firului stie deja atat de multe lucruri despre dumneavoastra, incat va convinge in cele din urma sa ii dati numarul cardului.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu