marime text:

Asta-i TARE! Luxemburg condamnat de CEDO pentru ca n-a rezolvat furtul unei vaci!

Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat statul Luxemburg pentru ca plangerea unui agricultor privind furtul unei vaci nu a fost rezolvata dupa mai mult de doisprezece ani, informeaza AFP.
Asta-i TARE! Luxemburg condamnat de CEDO pentru ca n-a rezolvat furtul unei vaci!
Gustave Rausch, de 59 de ani, agricultor din Mertzig, a depus o plangere in 1998 impotriva vecinului sau, pe care il acuza de furtul unei vaci si de falsificarea numarului de identificare al animalului.
 
Intre 2000 si 2007, tribunalul din regiune a trimis trei decizii privind acest caz si niciuna nu a fost anulata.
In 2008, magistratii au anulat actiunea. Curtea de Apel a decis ca fapta reclamata nu a fost prescrisa si a retrimis cazul la tribunalul din regiune, unde este in curs de desfasurare.
 
In paralel, Rausch a reclamat la CEDO Guvernul de la Luxemburg pentru nesolutionarea intr-un termen rezonabil a actiunii sale.
 
Judecatorii CEDO de la Strasbourg au decis ca, in acest caz, este vorba de "incalcarea drepturilor la un proces echitabil intr-un termen de rezolvare rezonabil" si au obligat statul Luxemburg sa ii plateasca lui Rausch 16.000 de euro cu titlu de daune morale, din cauza intarzierii prea mari a rezolvarii actiunii. Judecatorii au subliniat faptul ca acest caz era unul foarte simplu.
 
Guvernul luxemburghez a recunoscut ca durata rezolvarii cazului a fost prea mare.
 
Din cand in cand, Curtea Europeana a Drepturilor Omului, care are de-a face cu cazuri foarte grele si "sensibile" (disparitii, tortura), se pronunta si pe cazuri banale care implica adesea o judecata considerata lenta sau nedreapta de cele 47 de state membre ale Uniunii Europene.
 
In 2008, Curtea s-a pronuntat pentru "lipsa de impartialitate" impotriva Maltei intr-un caz banal privind niste rufe atarnate deasupra curtii unui vecin, inregistrat in 1985. In 1992, o instanta a interzis prin ordin permanent lui Carmen Micaleff sa nu mai incalce proprietatea vecinului sau prin uscarea hainelor deasupra curtii acestuia. Dar acuzata a sustinut ca presedintele instantei era unchiul si fratele a doi dintre aparatorii vecinului sau.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu