marime text:

Arma, un accesoriu pentru politisti! Isi risca slujba si libertatea, chiar daca sunt in legitima aparare

Suspendat, platit mai putin si tarat prin tribunale luni, posibil ani. Toate i se pot intampla unui politist roman, daca este trimis in judecata dupa ce a folosit arma si a ranit sau omorat un suspect. 
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Cazul este tratat ca oricare altul, desi ofiterul era in timpul serviciului si, probabil, in legitima aparare. Asta in timp ce in alte tari pe mesele procurorilor ajung numai dosarele cu adevarat dubioase, preluate de directiile specializate.

Agentul sef Florin Ilinca isi aduce aminte cu groaza ziua de 8 noiembrie 2005. Atunci, impreuna cu un coleg, a surprins peste 70 de insi care furau fier vechi din vagoanele unui tren, in Chitila.

A somat hotii, iar acestia au inceput sa arunce cu fier si pietre in ei, imprejurare in care politistul a tras un foc in directia grupului cu un cartus cu bile, arma neletala. Cateva bile au ranit o fata de 15 ani, care sustine ca se afla absolut intamplator in zona.

Ancheta a durat pana anul trecut, cand procurorii au dispus neinceperea urmaririi penale. Familia victimei a facut insa contestatie, iar Curtea de Apel i-a dat dreptate. Politistul a fost invinuit de tentativa de omor, desi a actionat in legitima aparare.

Agentul risca acum pana la zece ani de inchisoare.

Pe perioada cercetarilor, politistul nu mai are voie sa poarte arma, iar daca este trimis in judecata este automat pus la dispozitie pana la finalizarea procesului.

In Slovacia si Croatia, de exemplu, agentii au dreptul sa traga daca viata lor sau a unui civil este pusa in pericol. Evident, se fac si acolo anchete, insa dureaza mult mai putin si sunt conduse de ministerele de interne. In instanta ajung doar dosarele in care se dovedeste clar ca a fost vorba despre abuz de arma.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu