marime text:

AKM-ul nu mai este la moda! Romanii au facut o noua arma de asalt

Se lucreaza la foc continuu in fabrica de armament de la Cugir. Specialistii asambleaza o arma de asalt, care ar putea inlocui vechile AKM-uri aflate in dotarea armatei romane.  
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.E drept, scheletul este tot cel al batranului AK-47, insa varianta este una conforma cu standardele NATO. Prototipul este deja in faza de testare, iar daca totul merge bine, mitralierele ar putea iesi pe poarta fabricii, la sfarsitul anului.

Batranului Kalasnikov, aparut pe lume in urma cu mai bine de 60 de ani. Are un calibru mai mic - 5,56 mm fata de 7,62 al armei originale si este realizata in intregime la Cugir, impreuna cu munitia aferenta. Trage din orice unghi, inclusiv in plan vertical si poate lansa atat foc automat, cat si rafale de 3-4 focuri.

95% dintre comenzi vin din alte tari. Americanii si europenii sunt deopotriva interesati de noua arma. Dar si Ministerul nostru de Aparare poate sa o cumpere, mai ales ca a incheiat deja un acord de colaborare cu fabrica de la Cugir. Oficalii MApN au refuzat sa comenteze aceste informatii.

Principalul concurent al M16-ului american, Kalasnikov-ul a devenit inca de la aparitia pe piata arma preferata atat a militarilor calificati, cat si a gruparilor paramilitare. Specialistii spun ca este arma ideala: simpla, robusta si eficienta. Usor de demontat, AKM-ul nu se defecteaza de la apa sau nisip.

La inceputul anilor '50, Romania a inceput sa fabrice aceasta arma. Expertii nostri i-au adus insa niste modificari esentiale si au transformat-o in cea mai ceruta si vanduta arma din ultimele 4 decenii. Si trupele de comando americane o prefera.

Oficial, pana acum au fost fabricate la nivel mondial aproximativ 100 de milioane de bucati, semn ca este cea mai raspandita arma de pe glob.
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariufan fan (2016-01-25 14:33:47)
akm ****.........marele kalasnikov care a inventat apa calda!!!!!! N-A inventat nimic maestrul kalasnikov!!Tot ce se cheama tehnologie avansata in acest moment pe fata pamantului poartea originea in DEUTCHLAND!!!....CARE VREM NU VREM ESTE ORICUM UBER ALLES!!!!!.....Iar in materie de asa zis kalasnikov...tastati pe google STURMGEWEHR....si vom vedea ca nemtii aveau kalasnikov din 1944!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
raspunde »
Adi de la Valcea (2014-11-30 11:15:06)
sall..armele noastre din armata romana sunt f.f.bune , precise sigure, cu foc puternic, fiabile si de incredere...nu stiu cu ce ai tras si tragii dar nu compara arma de armata (razboi) cu cea de vanatoare 500 $ dai atat va face...
raspunde »
Shooter (2011-12-24 06:40:46)
Domnule inginer. Sunt sigur ca am tras mai multa munitie printr-un AK decat dumneata. Am facut si armata cu unul in 1990.AK-urile au fost perfecte in anii 60 dar lumea a evoluat de atunci. Hai sa-ti spun eu care e povestea cu AKM-urile Romanesti. Se vind bine in USA din cauza ca sunt cele mai ieftine arme de tip AK de pe market, nu pentru ca sunt "cele mai bune". Sunt recunoscute ca cea may de proasta calitate AKM-uri pe marketul American. Pur si simplu **** pe linga cele Bulgaresti sau noile versiuni de Saiga Rusesti. Stau in Canada si AKM-urile sunt ilegale aici, nu pot sa-mi cumpar, dar stau aproape de frontiera cu USA si am prieteni ce au 5-6 tipuri de AK rifles. Adevarul e ca nici una din AK-uri nou e destul de rafinata, precisa si rapida pentru razboiul modern. De multe ori duc o carabina a mea (Swiss Arms 553 sau vreun tricked-out AR si concuram in poligon cu AKM-urile. Nici nu se compara in viteza de manipilare sau precizie. SG553 e la fel de durabila ca AKM-ul. Lasati AKM-ul la istorie. Ar fi timpul ca armata romana sa cumpere licenta pentru o carabina moderna si sa o produca in Romania. Asa ar avea o arma moderna si in acelasi timp ar avea acces la technologie noue de producere a armelor de foc. A trecut vremea tablei stantzate.
raspunde »
ingner (2011-05-20 02:41:15)
Numa nestiutorii vorbesc de AKM, habar nu aveti si mai mult ca sigur cei mai multi dintre "criticii literari" nu ati tras cu un AKM, care intradevar te face sa mori si de frica, poate daca o sa se introduca din nou armata obligatorie o sa vada si "prostimea" asta de tineret ce inseamna AKM(automat kalasnikov modernizat) si intradevar sunt romanesti nu rusesti si sunt cele mai bine vandute arme din lume, or sa mai fie la mare cautare si in urmatorii 200 de ani!!!!
raspunde »
lesas (2011-05-09 13:30:33)
care akm in ani 50' la noi?
raspunde »
lol (2011-05-08 17:22:01)
bah ala nue AKM...este AK-47....si normal ca este cea mai raspandita arma de pe glob ....pt ca daca voi stiati acea arma este cea mai buna din lume .......si ce vor romani sa faca e o tampenie cred ca sau jucat prea mult COD 4
raspunde »
radu2 (2011-05-08 00:26:49)
akameuri... pfff :)))
raspunde »
Eu (2011-05-07 22:28:04)
LoL are Noob Tube pe ea
raspunde »