marime text:

Acuzat de coruptie, Adrian Severin refuza sa demisioneze: "Nu am de ce sa ma compar cu ceilalti"

Se strange latul in jurul europarlamentarului Adrian Severin. Liderii socialistilor europeni i-au cerut romanului sa demisioneze din Parlamentul European. Si in tara, Victor Ponta vrea sa-l vada plecat din PSD, in caz contrar, il exclude.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Cu toate acestea, Severin nu intentioneaza sa dea curs solicitarilor, desi colegii sai implicati in acelasi scandal de coruptie s-au retras deja.

Dupa ce au vizionat materialul filmat de jurnalistii de la "Sunday Times", liderii socialistilor europeni i-au spus lui Adrian Severin cat se poate de direct sa plece din parlamentul de la Strasbourg, dupa ce, in prealabil, l-au exclus din grupul lor.
 
Tot marti, la Bucuresti si liderul PSD a iesit cu o declaratie publica.

Spre suprinderea tuturor, Adrian Severin a anuntat ca nu demisioneaza: "Domnul Schultz a apreciat ca intrucat ceilalti doi colegi au facut un asemenea pas ar fi fost mai convenabil sa avem o atitudine comuna. Insa eu i-am spus ca nu am de ce sa ma compar cu ceilalti".

Asta desi colegii romani din grup i-au dat de inteles ca e inutila atitudinea lui.

Acuzat ca a facut lobby  pentru diverse firme contra cost, Adrian Severin este cercetat in tara atat de DNA, cat si de Agentia Nationala de Integritate.

Potrivit declaratiei de avere, europarlamentarul detine impreuna cu sotia doua apartamente in Bucuresti, doua masini, obiecte de arta si bijuterii de familie "cu valoare sentimentala". Eurodeputatul are in conturi 234.497 de lei, 843.285,72 de euro, 35.936,4 dolari.

Numai in primele zece luni din 2010, Severin a decontat de la Parlamentul European peste 76.000 de euro si cheltuieli cu secretariatul  biroului parlamentar de 228.902,79 euro.

In total, averea sa insumeaza aproape 1 milion de euro.

Un lucru este clar, nici liderii socialisti de la Bruxelles si nici cei de la Bucuresti nu il pot obliga pe Adrian Severin sa se retraga din Parlamentul European. In aceste conditii, el isi va continua mandatul ca parlamentar neafiliat politic.
Date fiind acuzatiile care ii sunt aduse, este putin probabil ca vreunul dintre grupurile PE sa-l accepte in randurile sale.

Ideea ca Severin sa-si continue mandatul ca independent nu convine deloc colegilor de la PSD care, in felul acesta, pierd un fotoliu.

Tot ce poate face liderul PSD este sa ceara organizatiei PSD Sector 4 demiterea lui Adrian Severin, asta daca, in urmatoarele 24 de ore, nu va anuntat de buna voie ca va pleca din partid.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu