marime text:

Cei doi piloti ai MIG-ului morti la Cluj au refuzat sa se catapulteze! Aparatul putea sa cada peste case

Zborul avionului MIG 21 Lancer, cazut in judetul Cluj, a durat opt minute, dupa cum arata ultimele date ale procurorilor militari care anchetează accidentul aviatic. Ei au verificat datele de la turnul de control si-au aflat ca cei doi piloti au murit ca niste eroi.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Au refuzat sa se catapulteze, dupa ce au calculat ca aparatul ar putea cadea peste niste case din zona.

Sotia unuia dintre ei, care lucreaza si ea la aceeasi baza aeriana, a auzit discutiile celor de la turnul de control si a realizat ca barbatul ei isi traieste ultimele clipe.

Sunt momente cumplite pentru famililie si prietenii celor doi aviatori. Ramasitele celor doi au fost aduse de la Institutul de Medicina Legala din Cluj la baza aeriana 71 din Campia Turzii, unde s-a tinut o slujba de pomenire. Imediat dupa ceremonie, trupul comandorului Sorin Avram a fost transportat la Tirgu Mures si depus la capela Cimitirului Central.

Comandorul Sorin Avram va fi inmormantat miercuri la Targu Mures, iar colegul sau Laurentiu Chirita, joi, la Campia Turzii. Amandoi vor fi condusi pe ultimul drum cu onoruri militare. Desi au murit impreuna, vor fi inmormantati la o zi diferenta, pentru ca toti colegii lor sa ajunga la funeralii.

Intre timp, anchetatorii incearca sa afle ce anume a provocat prabusirea MIG-ului, dupa numai 8 minute de la decolare.

MIG-ul 21 Lancer condus de cei doi comandori, Laurentiu Chirita si Sorin Avram s-a prabusit la mica distanta de case. Sistemul automat i-a avertizat ca pierd inaltime si trebuie sa se catapulteze.

Pilotii au avut nevoie in mod sigur de un curaj rar si o stapanire de sine parca ireala ca sa accepte faptul ca nu pot redresa avionul, pierd altitudine si in acelasi timp sansa de catapultare. Oricum, MIG-ul a cazut foarte aproape de locuintele in care se aflau cel putin patru oameni. Un fost pilot militar spune ca salvarea civililor este primul lucru la care se gandesc cei de la mansa.

MIG-ul s-a prabusit la nici 10 metri de casa Mariei Pop. Femeia care nu si-a revenit nici acum din spaima spune ca nu-i va uita nicicand pe necunoscutii care i-au salvat viata.

Ramasitele lor carbonizate au fost gasite in groapa adanca de 4 metri pe care MIG-ul a facut-o. Ca sa ajunga la cutia neagra, anchetatorii au fost nevoiti sa sape serios. Dispozitivul nu avea emitator si practic au facut munca de arheologi, cu precizie si finete.

24 de ore aproape, anchetatorii au cercetat locul cu mare atentie de pe pamant si din aer.

Sotia capitan-comandorului Laurentiu Chirita, unul dinte pilotii care au murit, era langa turnul de control cand s-a intamplat tragedia. A priceput imediat ce se intampla. Un coleg de-al ei a scos-o din camera imediat si i-a chemat medic si psihilog. Femeia era deja in stare de soc.

Si apropiatii comandorului Sorin Avram sunt in stare de soc. Pilotul a lasat in urma un baietel de 7 ani si o sotie care urmeaza sa nasca in cateva luni. Nimeni nu crede in varianta unei erori umane.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu