marime text:

Diva Neagra din wrestling - a ucis de 16 ori si e condamnata pentru 759 de ani!

Se afirmase deja ca luptatoare de wrestling, dar adevarata “glorie” a cunoscut-o atunci cand i s-au dovedit mai multe crime, ocupand un loc destul de fruntas pe lista criminalilor in serie celebri din istorie. Aceasta este mexicanca Juana Barraza. Numarul victimelor ei nu este cunoscut exact; anchetatorii spun ca ar fi cuprins intre 24 si 49. Ceea ce se stie e ca Juana Barraza a ucis doar batrane de peste 60 de ani, pe toate le-a jefuit si pe unele le-a abuzat sexual.
Diva Neagra din wrestling - a ucis de 16 ori si e condamnata pentru 759 de ani!
La Dama del Silencio (Doamna Tacuta) - numele din ring al Juanei Barraza – s-a nascut in 1957, in Mexico. S-a afirmat ca luptatoare de wrestling, dar curand opinia publica avea sa fie zguduita cand s-a aflat ca ea este autoarea crimelor misterioase inregistrate in oras. I s-a schimbat repede numele din La Dama del Silencio, in La Mataviejitas – adica Batrana criminala.
 
Cazul  Juanei Barraza este unul controversat. A fost condamnata in 2008 pentru 16 crime, dar se spune ca numarul batranelor ucise de luptatoarea de wrestling ar fi de fapt mai mare. Sunt si voci care spun ca Juana Barraza nu ar fi autoarea acestor crime.
 
Se crede ca La Mataviejitas a ucis pentru prima data in 1998, iar apoi au inceput sa apara periodic cadavre. Toate victimele erau femei in varsta de peste 60 de ani si mai toate locuiau singure. Au fost strangulate sau batute pana si-au dat duhul si toate au fost jefuite. Dar se pare ca acesta nu era doar scopul crimelor, ci si cartea de vizita lasata la locul faptei de criminalii in serie care se respecta. Erau tot timpul luate si unul sau doua obiecte fara valoare, un soi de siuveniruri.
 
Politia a spus ca unele din victime au fost agresate sexual.
 
Bernardo Batiz, procurorul sef din Mexico, a descris-o pe Juana Barraza ca fiind “foarte desteapta si atenta – o minte stralucita”. Ea le-a castigat increderea victimelor sale si, cel mai probabil, s-a prezentat ca fiind reprezentanta a guvernului, insarcinata sa aplice programe de asistenta sociala.
 
Rezolvarea cazului a fost anevoioasa; au aparut tot timpul probe care s-au aflat in contradictie. Politia a avansat la un moment dat o ipoteza conform careia ar fi implicati doi criminali. A mai aparut si o coincidenta ciudata – aceea ca cel putin trei din femeile ucise detineau cate o reproducere a unei picturi semnate de un artist din secolul al XVIII-lea, Jean Baptiste Greuze.
 
Autoritatile au fost aspru criticate de mass media pentru felul in care au anchetat cazul si pentru faptul ca au respins tot timpul ideea ca omuciderile erau de fapt opera unui criminal in serie.
 
In noiembrie 2005, politia a obtinut declaratiile unor martori care spuneau ca autorul (despre care tot timpul s-a presupus ca ar fi un barbat) poarta haine femeiesti. La doua luni dupa aceasta pista, politia avea deja numele Juanei Barraza.  Ea a recunoscut patru crime, ultima victima fiind o batrana de 82 de ani, pe care a strangulat-o cu un stetoscop, dar amprentele ei au fost gasite la cel putin zece cazuri de omor.
 
Ulterior, martorii au recunoscut-o pe Juana Barraza, despre care au crezut tot timpul ca este un barbat deghizat sau un travestit, asta din cauza constitutiei masive a criminalei.

 
Juana Barraza a fost condamnata in martie 2008 la 759 de ani de inchisoare. Procurorii au acuzat-o de comiterea a 40 de crime, ea a recunoscut in timpul procesului doar o crima, dar in final a fost condamnata pentru 16 crime si jaf.
 
 
Juana Barraza va fi eligibila pentru eliberare conditionata in 2058, cand va avea 100 de ani.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu