marime text:

Marile mistere ale lumii - unde este corpul lui Jimmy Hoffa?

Probabil cel mai important sindicalist din istoria lumii, Jimmy Hoffa e la baza mai multor legende. Nici pana astazi, corpul sau nu a fost gasit.
Marile mistere ale lumii - unde este corpul lui Jimmy Hoffa?

In ciuda speculatiilor si a nenumaratelor investigatii, disparitia lui Jimmy Hoffa ramane cel mai important caz de acest gen din istorie. Un puternic si influent sindicalist, Hoffa a fost seful celei mai mari uniuni sindicale din acea vreme, cu peste 1.5 milioane de membri.

Cunoscut pentru relatiile cu Mafia si condamnat pentru frauda si mita in in 1964, Hoffa a fost ultima oara vazut pe 30 Iulie 1975. Atunci ar fi trebuit sa se prezinte la o intalnire cu prietenii sai mafioti intr-un restaurant din Michigan, dar a disparut inainte ca intalnirea sa aiba loc.

Tinand cont de legaturile sale cu lumea interlopa, concluzia generala a fost ca Hoffa a fost asasinat. Misiunea a devenit aceea de a ii cauta corpul.

Printre legendele aparute de-a lungul anilor se numara:

- corpul lui Hoffa a fost amestecat cu cimentul si folosit la constructia unui stadion pentru New York Yankees.
- corpul lui Hoffa a fost ingropat sub o piscina din Michigan
- Jimmy Hoffa a fost zdrobit intr-o presa de masini
- corpul sau a fost dezintegrat intr-o fabrica de procesare a grasimilor

Declarat mort in 1982, Jimmy Hoffa ramane un caz deschis pentru FBI. Un agent al Biroului Federal din Detroit este in permanenta atasat acestui caz. Investigatiile au produs pana acum peste 16.000 de pagini de documente stranse din interviuri, interceptari si urmariri. Locul in care se afla corpul sau ramane in continuare un mister.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu