marime text:

Macelarul Nebun - a ucis femei, le-a mancat si s-a imbracat cu pielea lor

Edward Theodore Gein – Macelarul din Plainfield sau Macelarul Nebun - s-a nascut in 1906. A fost un personaj neobisnuit, marcat profund de o mama dominatoare. Intr-un interval de timp relativ scurt, i-a murit toata familia si de aici s-a declansat dezastrul. Ed Gein, despre care putinii oameni care il cunosteau au spus ca era un om absolut normal, s-a transformat intr-o bestie – profanator de morminte, criminal in serie, necrofil, canibal, a confectionat haine si alte obiecte din piele si oase umane. Si-a castigat renumele de cel mai sangeros criminal al secolului XX si a fost inspiratia pentru filmele Psycho si Tacerea Mieilor.
Macelarul Nebun - a ucis femei, le-a mancat si s-a imbracat cu pielea lor
Primii 40 de ani de viata sau dominatia mamei
 
Ed Gein si-a trait primii ani de viata intr-o zona urbana, dar in 1914 mama lui, Augusta, a decis sa-si mute familia la o ferma de 79 de hectare din PlainvilleWisconsin, pentru ca se temea ca cei doi fii ai ei, Ed si Henry sa nu fie atinsi de "depravarea morala" a oamenilor. Asa ca familia a stat in izolare completa timp de 25 de ani. Augusta, o femeie foarte religioasa, le-a interzis fiilor ei sa aiba vreun contact cu femei si a avut grija sa-i tina ocupati permanent cu lucrul la ferma.
 
Anul 1940 a fost inceputul schimbarii. Atunci a murit tatal – George. Patru ani mai tarziu a murit intr-un incendiu de padure si fratele lui EdHenry. Dupa ce au ramas singuri, Ed si Augusta au devenit foarte apropiati. Chiar au dormit adesea in acelasi pat, gest care nu avea nimic pervers - fiind vorba doar de afectiune exagerata mama-fiu.
 
Femeia a murit in 1945, in urma unui atac cerebral. Moartea mamei l-a afectat foarte mult pe Ed, intrucat a fost extrem de atasat de ea, in ciuda faptului ca a fost foarte severa. In acelasi timp, Augusta a fost singura prezenta feminina din viata lui Ed, pana la aproape 40 de ani.

Timp de zece ani si-a umplut casa de cadavre aduse din cimitir

 
Ramas singur, Ed a inceput sa citeasca volume despre anatomia umana si experimentele din lagarele de concentrare nazista. A manifestat un interes deosebit pentru anatomia femeii. A inceput sa se gandeasca la sex, de care a fost privat pana in acea perioada. Intr-o zi a vazut in ziar anuntul despre o femeie care murise si tocmai fusese ingropata.
 
I-a spus atunci unui prieten, singurul pe care l-a avut, ca este interesat de experimente medicale si are nevoie de acel cadavru. Impreuna au dezgropat cadavrul, pe care Ed l-a luat acasa. In urmatorii zece ani, Ed a urmarit in permanenta ziarele, fiind in permanenta cautare de cadavre proaspete. Pe cele mai multe le-a luat acasa, iar in unele cazuri a luat doar componentele de care era interesat.
 
Si-a facut costume din pielea femeilor, iar organele le-a mancat
 
Experimentele lui cu cadavre erau extreme de bizare si nu aveau nimic in comun cu medicina - asa cum a pretins el. A facut din oase si piele diverse obiecte, iar organele le punea in frigider si le manca ulterior.
 
Dorinta ascunsa a lui Ed era aceea de a deveni femeie. Din acest motiv a disecat cadavrele, a analizat anatomia organelor genitale si posibilitatea de a-si face singur o operatie de schimbare de sex. In decursul anilor si-a umplut sifonierul cu costume facute din piele, care reproduceau corpul femeii. A confectionat chiar si proteze pentru sani, tot din piele umana si masti.
 
A ucis cel putin 15 femei - ultima fierbea pe aragaz
 
In decembrie 1954, Ed Gein a comis prima crima – Mary Hogan, o femeie divortata de 51 de ani, pe care a acostat-o intr-un local din zona. A impuscat-o si a dus-o acasa. El a fost suspectat in cazul acestei disparitii misterioase, dar a reusit sa-si ascunda urmele.
 
In noiembrie 1957 a omorat-o pe Bernice Worden, o vaduva de 58 de ani, iar atunci suspiciunile politiei au crescut.
 
Seriful si alti trei politisti s-au dus la ferma lui Gein. Acesta nu era acasa, asa ca au fortat usa. Casa era scaldata in intuneric si cand au aprins tortele li s-a infatisat un peisaj infiorator: intr-o camera atarnau cu capul in jos cadavre de femei ce erau despicate din zona genitala si pana aproape de gat. Organele genital si anusurile erau indepartate.
 
Au fost gasite numeroase oase umane, nasuri, costumele facute din piele, sanii si mai multe masti, capetele a zece femei si diverse obiecte confectionate din piele, intre care o teaca pentru cutit, tapiteria pentru scaune, bratari, jambiere, tricouri. Asta pe langa colectia de capete stafidite. Intr-o cutie de pantofi au fost descoperite doua vulve, una dintre ele, despre care anchetatorii banuiesc ca i-a apartinut mamei lui Ed (dezgopata si ea) era vopsita cu argintiu.
 
In frigider au fost gasite organe umane, iar pe aragaz, intr-o oala fierbea cadavrul ultimei femei ucise – Bernice Worden. In total, in casa lui Ed Gein au fost descoperite ramasitele a cel putin 15 femei. In afara de acestea, Ed a marturisit ca ar fi dezgropat alte 11 cadavre.
 

Declarat nebun si inchis pe viata in ospiciu
 
Ancheta a descoperit fapte cutremuratoare: politistii au aflat ca Ed Gein le ducea din cand in cand halci de carne vecinilor, pretinzand ca era carne de caprioara.
 
Ed Gein a fost internat intr-un ospiciu cu regim de inchisoare. Medicii au stabilit fara niciun dubiu ca era nebun. Specialistii au spus ca a ajuns sa comita asemenea oribilitati pentru ca si-a iubit nespus mama si, in acelasi timp, a urat-o cu aceeasi intensitate. De aceea, a ucis doar femei care aveau varsta apropiata de cea a Augustei in momentul decesului.
 
Ed Gein a fost declarat nebun si internat pe viata intr-un spital penitenciar, pedeapsa fiind pronuntata in 1957. A murit de cancer pe 26 iulie 1984, la varsta de 78 de ani.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu