marime text:

Legendele pe care lumea nu le uita - TOP 10 cele mai vizitate morminte din lume

Fanii unor celebritati nu isi uita favoritii nici dupa moarte. Si la multi ani dupa moartea vedetei, mormantul acesteia continua sa fie un magnet pentru fani.
Legendele pe care lumea nu le uita - TOP 10 cele mai vizitate morminte din lume

10. Oscar Wilde (1854 - 1900) - scriitorul si poetul irlandez a fost ingropat "definitiv" in cimitirul Pere Lachaise din Paris dupa ce a fost intai inmormantat la Bordeaux. Pentru ca locul de veci era doar "temporar", corpul lui a fost acoperit cu oxid de calciu pentru a accelera descompunerea.

Mormantul sau este des vizitat de fani chiar si la peste 100 de ani de la deces. La jumatatea acestei perioade, ramasitele bunului sau prieten, Robert Ross, au fost si ele adaugate in mormant.

9. Bruce Lee

Cu o moarte invaluita in mister, Bruce Lee ramane si astazi un personaj de legenda. Cel mai bun motor de promovare al artelor martiale si un izvor de bani pentru producatorii de filme, Bruce Lee este vizitat anual de multi fani ce vor sa-i aduca un omagiu. Intre acestia si 3 mongolezi ce au mers pe jos aproape 5.000 de kilometri pentru a ajunge in Seattle, la Lakeview Cemetery.

8. Mark Twain

Pe numele sau real, Samuel L. Clemens, Mark Twain este considerat scriitorul celui mai bun roman american - Aventurile lui Huckleberry Finn. La 125 de la moartea sa, intre 2.000 si 3.000 de vizitatori se prezinta anual la cimitirul din Elmira, New York. Vizitatorii sunt chiar directionati catre mormantul sau prin semne de circulatie.

7. Frank Sinatra

Considerat mandria orasului Hoboken, New Jersey, Sinatra nu este ingropat acolo ci in Palm Springs, California, unde a murit si a fost ingropat alaturi de o sticla de Jack Daniels si un pachet de tigari Camel. Un vers dintr-o melodie ii este imprimat pe piatra de mormant - "The best is yet to come" - "Ce e mai bun, abia urmeaza"

6. Printesa Diana

Inmormantata pe terenurile familiei Spencer, in North Hampshire, Anglia, Lady Di sta pe o mica insula, ale carui singure vietuitoare sunt patru lebede negre. Urna nu are piatra de mormant, iar vizitele sunt permise o singura data pe an, intre Iulie si Septembrie, dar nimeni nu are voie sa calce pe insula ce este legata de restul terenului cu 36 de trunchiuri de mesteacan, cate unul pentru fiecare an din viata Dianei.

5. Marilyn Monroe

Sex-simbolul anilor 60 a atras nu doar un sir de pelerini, dar si o licitatie incredibila pentru cripta de langa mormantul ei. 4.6 milioane de dolari este oferta pentru aceasta, dar licitatia continua la aproape 50 de ani de la moarte artistei. Se zvoneste ca aceasta suma ar fi fost oferita chiar de patronul Playboy, Hugh Heffner.

Dintre fostii ei soti, jucatorul de baseball Joe DiMaggio, cu care a fost maritata doar 274 de zile, ii trimitea trandafiri rosii de trei ori pe saptamana, pana cand si el a murit in 1999.

4. Jim Morrison

Inmormantat ca si Oscar Wilde, Edith Piaf sau Max Ernst in cimitirul Pere-Lachaise din Paris, fostul solist al formatiei The Doors este de departe cel mai vizitat de fani. De-a lungul timpului, mormantul a fost asortat cu ornamente neautorizate. Fanii au venit inclusiv cu un bust sau cu sageti pe care scria "Catre Jim".

3. Elvis Presley

Legenda Rock-'n'-roll a murit in august 1977 dupa o supradoza de medicamente si a fost inmormantat intr-un mausoleu din Memphis, Tennessee, doar pentru a fi mai apoi mutat la Graceland dupa ce o incercare a unor vandali de a ii fura corpul. Vizitarea mormantului e inclusa in turul Graceland, aproape 600.000 de oameni venind in fiecare an in vizita si contribuind cu 150 de milioane de dolari la economia orasului Memphis.

2. William Shakespeare

Opera lui William Shakespeare a fost tradusa si studiata in mai multe limbi decat orice alta lucrare a unui scriitor din istorie, cu exceptia Bibliei. Shakespeare a trait intre 1564 si 1616 si este vizitat in continuare de mii de oameni in fiecare an in Stratford-upon-Avon din Warkwickshire, Anglia. Mormantul sau este acoperit de o piatra plata pe care este trecut un epitaf scris chiar de Shakespeare.

"Prieten scump,fereste-te sa tulburi
Tarana incuaiata aici sub pulberi
Blagostovit fi de-ngrijesti de tumul
Si blestemat dac-ai sa-mi tulburi scrumul."

1. Michael Jackson

Regele Muzicii Pop e ingropat pe dealurile din Hollywood, iar mormantul sau a fost deschis publicului incepand cu aniversarea de 1 an a mortii sale. Chiar si inainte ca accesul vizitatorilor sa fie permis, acte de vandalism au fost inregistrate, mai multi fani tinand sa afiseze mesaje langa mormantul sau. Chiar daca ancheta privind moartea sa este in continuare in desfasurare, Michael Jackson va continua sa atraga un numar record de pelerini in anii ce vor urma, depasind orice alta celebritate la acest capitol.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu