marime text:

INCREDIBIL - Criminal in serie platit cu 100.000 de dolari pentru ca si-a marturisit faptele

Clifford Olson este cel mai groaznic criminal in serie din istoria Canadei. Faptele lui odioase au starnit furia populatiei. Si nu a fost indreptata doar impotriva lui, ci si spre autoritati; Clifford Olson este singurul criminal in serie din istorie platit de anchetatori ca sa declare locurile in care a ascuns cadavrele victimelor. Familia lui a primit 100.000 de dolari pentru asta. Insa si mai mare indignare a starnit faptul ca ucigasul, condamnat la inchisoare pe viata, a primit ani buni de la stat pensie de peste 1.100 de dolari pe luna.
INCREDIBIL - Criminal in serie platit cu 100.000 de dolari pentru ca si-a marturisit faptele
Anul acesta, un partid politic din Canada a cerut guvernului sa-I retraga pensia lui Clifford Olson, iar acesta a facut o declaratie care a scandalizat si mai mult: de dupa gratii a spus ca va dona toate pensiile lui pentru campania electorala a partidului in cauza. Bineinteles, “oferta” a fost respinsa.
 
Clifford Robert Olson s-a nascut in 1940, in Vancouver. A fost arestat in 1981 si gasit vinovat de comiterea a 11 crime. Toate victimele lui au fost copii – fete si baieti – cu varste cuprinse intre 9 si 17 ani.
 
Ulterior, Olsen ar fi marturisit ca ar fi ucis de fapt intre 80 si 200 de persoane, s-a auto-proclamat “Bestia din British Columbia”, insa nu exista nicio proba in acest sens.
 
Si-a torturat si violat victimele
 
In 1980, in ziua de Craciun, a fost descoperit cadavrul unei fetite de 12 ani, Christine Weller, data disparuta la inceputul lui noiembrie. A fost strangulata si injunghiata de nenumarate ori. Este prima din cele 11 victime cunoscute – opt fete si trei baieti. Criminalistii au aflat ca in toate cazurile Clifford Olson a procedat la fel: i-a ademenit pe acesti copii si adolescenti promitandu-le bani sau locuri de munca, le-a dat droguri si alcool, dupa care i-a torturat, violat si ucis. A ascuns apoi cadavrele in locuri izolate.
 
Pe masura ce copii din zona au inceput sa dispara si au inceput sa apara cadavre, Olsen a devenit suspect. Fusese condamnat anterior pentru agresiuni impotriva minorilor si o perioada a fost sub supravegherea politiei. Insa a scapat de sub lupa anchetatorilor cand a plecat in Statele Unite, declarand ca intentioneaza sa se stabileasca acolo.
 
In luna august, dupa ce a mai fost descoperit cadavrul unei fete de 13 ani, Colleen Marian Daignault, disparuta din luna aprilie, Clifford Olson a fost arestat.
 
Aflat dupa gratii, Olson a marturisit 11 crime. A dovedit un cinism extraordinar atunci cand le-a cerut autoritatilor bani ca sa spuna unde a ascuns toate cadavrele. A negociat dur si a castigat: sotia si fiul lui au incasat 100.000 de dolari. Autoritatile au fost multumite ca au rezolvat dosarul si condamnarea pe viata a criminalului devenise o certitudine.
 
Dupa ce a fost condamnat la inchisoare pe viata, din spatele gratiilor, Clifford Olson nu a aratat nicio remuscare pentru ceea ce a facut. Cu toate acestea, a avut tupeul sa apara in fata comisiei pentru eliberari conditionate si sa ceara punerea sa in libertate. A incercat sa arate ca n-ar mai prezenta niciun pericol pentru societate, insa n-a fost crezut.
 
In urma cu 5 ani, la implinirea varstei de 65 de ani, varsta legala de pensionare in Canada, Clifford Olson a inaintat o cerere si a primit de la stat pensie de peste 1.100 de dolari, retrasa insa in cursul acestui an.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu