marime text:

INCREDIBIL - Criminal in serie platit cu 100.000 de dolari pentru ca si-a marturisit faptele

Clifford Olson este cel mai groaznic criminal in serie din istoria Canadei. Faptele lui odioase au starnit furia populatiei. Si nu a fost indreptata doar impotriva lui, ci si spre autoritati; Clifford Olson este singurul criminal in serie din istorie platit de anchetatori ca sa declare locurile in care a ascuns cadavrele victimelor. Familia lui a primit 100.000 de dolari pentru asta. Insa si mai mare indignare a starnit faptul ca ucigasul, condamnat la inchisoare pe viata, a primit ani buni de la stat pensie de peste 1.100 de dolari pe luna.
INCREDIBIL - Criminal in serie platit cu 100.000 de dolari pentru ca si-a marturisit faptele
Anul acesta, un partid politic din Canada a cerut guvernului sa-I retraga pensia lui Clifford Olson, iar acesta a facut o declaratie care a scandalizat si mai mult: de dupa gratii a spus ca va dona toate pensiile lui pentru campania electorala a partidului in cauza. Bineinteles, “oferta” a fost respinsa.
 
Clifford Robert Olson s-a nascut in 1940, in Vancouver. A fost arestat in 1981 si gasit vinovat de comiterea a 11 crime. Toate victimele lui au fost copii – fete si baieti – cu varste cuprinse intre 9 si 17 ani.
 
Ulterior, Olsen ar fi marturisit ca ar fi ucis de fapt intre 80 si 200 de persoane, s-a auto-proclamat “Bestia din British Columbia”, insa nu exista nicio proba in acest sens.
 
Si-a torturat si violat victimele
 
In 1980, in ziua de Craciun, a fost descoperit cadavrul unei fetite de 12 ani, Christine Weller, data disparuta la inceputul lui noiembrie. A fost strangulata si injunghiata de nenumarate ori. Este prima din cele 11 victime cunoscute – opt fete si trei baieti. Criminalistii au aflat ca in toate cazurile Clifford Olson a procedat la fel: i-a ademenit pe acesti copii si adolescenti promitandu-le bani sau locuri de munca, le-a dat droguri si alcool, dupa care i-a torturat, violat si ucis. A ascuns apoi cadavrele in locuri izolate.
 
Pe masura ce copii din zona au inceput sa dispara si au inceput sa apara cadavre, Olsen a devenit suspect. Fusese condamnat anterior pentru agresiuni impotriva minorilor si o perioada a fost sub supravegherea politiei. Insa a scapat de sub lupa anchetatorilor cand a plecat in Statele Unite, declarand ca intentioneaza sa se stabileasca acolo.
 
In luna august, dupa ce a mai fost descoperit cadavrul unei fete de 13 ani, Colleen Marian Daignault, disparuta din luna aprilie, Clifford Olson a fost arestat.
 
Aflat dupa gratii, Olson a marturisit 11 crime. A dovedit un cinism extraordinar atunci cand le-a cerut autoritatilor bani ca sa spuna unde a ascuns toate cadavrele. A negociat dur si a castigat: sotia si fiul lui au incasat 100.000 de dolari. Autoritatile au fost multumite ca au rezolvat dosarul si condamnarea pe viata a criminalului devenise o certitudine.
 
Dupa ce a fost condamnat la inchisoare pe viata, din spatele gratiilor, Clifford Olson nu a aratat nicio remuscare pentru ceea ce a facut. Cu toate acestea, a avut tupeul sa apara in fata comisiei pentru eliberari conditionate si sa ceara punerea sa in libertate. A incercat sa arate ca n-ar mai prezenta niciun pericol pentru societate, insa n-a fost crezut.
 
In urma cu 5 ani, la implinirea varstei de 65 de ani, varsta legala de pensionare in Canada, Clifford Olson a inaintat o cerere si a primit de la stat pensie de peste 1.100 de dolari, retrasa insa in cursul acestui an.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariuLuci (2012-08-07 15:08:26)
Ati omis sa spuneti ca acest criminal a murit in inchisoare de anul trecut (conform Wikipedia)
raspunde »
digeai (2011-06-16 20:18:22)
dc sunteti rai ma? Si eu i-as da 100k. Dar i-as lua inapoi dupa ce marturisea.
raspunde »
sa fie omorat (2011-04-10 15:04:24)
sa fie condamnat la moarteeeee
raspunde »
Gabi (2011-01-26 23:30:58)
@ safari! :))) Am ras minute bune in sir, buna rau asta :))))))))))
raspunde »
safari (2010-12-18 11:38:15)
park romini sut incuiatzi...tresa facem ceva grav k neo iau canadienii inainte
raspunde »
marian (2010-11-08 21:20:58)
sa dai bani unui criminal sa recunoasca locurile,mi se pare ceva absurd.ala merita spanzurat. mai trebuia sai aduca femei,alcool si pensia ii venea,bani avea ,era barosan omu'.vai de mama lor de canadieni.
raspunde »
manu (2010-11-04 08:58:06)
e jale , sunt altii si mai prosti nu numai autoritatile noastre, cum pl mea sa dai pensie unui criminal condamnat pe viata??:(
raspunde »