marime text:

Harry Houdini - povestea fabuloasa a magicianului care a vrut sa pacaleasca moartea!

Povestea vietii lui Harry Houdini nu poate fi niciodata egalata, dar si moartea sa a avut o nota aparte. Houdini a stabilit chiar un mesaj pe care sa il transmita sotiei sale de pe lumea cealalta.
Harry Houdini - povestea fabuloasa a magicianului care a vrut sa pacaleasca moartea!

Nascut pe 24 martie, 1874, cel mai cunoscut magician al lumii, Harry Houdini n-a reusit sa evadeze si de moarte. Houdini a murit de Halloween, pe 31 octombrie 1926.

In filmul Houdini din 1953 cu Tony Curtis in rolul principal, marele magician moare spectaculos in timp ce incearca sa-si realizeze celebra evadare dintr-o celula acvatica. Un sfarsit hollywoodian, dar inexact. Adevarul este ca Houdini a murit in mijlocul unui turneu in toamna lui 1926 dupa ce a inceput sa resimta probleme acute la stomac.

Houdini suferea din cate se pare de apendicita, dar refuza constant tratamentele doctorilor pentru ca asta ar fi insemnat sa rateze o parte din spectacole. Obosit si expus accidentarilor, Houdini si-a rupt glezna pe scena, cu cateva saptamani inainte sa moara.

Cateva zile mai tarziu a fost izbit cu pumnul in stomac de un student care a vrut sa-i testeze abilitatile de a rezista la asemenea lovituri. S-ar putea ca tocmai aceasta lovitura sa fi provocat ruperea apendicelui. Houdini s-a prabusit pe scena la cateva zile distanta si a fost internat in spitalul din Detroit cu peritonita.

A murit de Halloween, iar ultimele cuvinte pe care le-a rostit au fost adresate fratelui sau Hardeen. "Am obosit sa lupt" a spus marele iluzionist.

Chiar daca Houdini a murit de peritonita, sotia sa Bess a incasat banii pe asigurare, sustinand ca lovitura primita a fost "un accident direct respunzator de moartea prematura a lui Harry Houdini".

Premonitia macabra a lui Houdini

In vara lui 1926, cu cateva luni inainte sa moara, Houdini a auzit de un magician care s-a inchis intr-o cutie si a fost coborit in apa, unde a stat mai bine de o ora inainte sa iasa triumfator afara.

Houdini si-a cumparat un cosciug de bronz, s-a inchis in el si a coborit in piscina hotelului pentru o ora si jumatate inainte ca respectivul cosciug sa fie scos din apa si Houdini sa fie gasit zambind inauntru.

Magicianul a luat cosciugul cu el in turneu si l-a expus chiar in fata salilor unde avea spectacol. I-a spus chiar in gluma sotiei sa fie folosit cosciugul in cazul in care "s-ar intampla ceva" pe parcursul turneului. Soarta a facut ca exact in acelasi cosciug sa fie transportat corpul sau inapoi la New York.

Houdini si spiritismul

Houdini era un sceptic si nu credea in ideea spiritelor ce se intorc din morti pentru a vorbi cu cei vii. S-a contrat cu cei care credeau in spiritism pana in tribunal si a facut tot ce i-a stat in putere pentru a demonstra frauda din spatele oricui incerca sa se pretinda Mediu.

MESAJUL SAU SECRET

In ciuda scepticismului, Houdini si sotia sa Bess au compus un mesaj secret care sa testeze legatura dintre lumea mortilor si lumea celor vii. Mesajul urma sa fie transmis celui ramas in viata in momentul in care unul dintre ei murea.

Mesajul era unul atat sentimental cat si bazat pe o rutina cunoscuta lor. "Rosabelle- answer- tell- pray, answer- look- tell- answer, answer- tell". "Rosabelle" era numele cantecului pe care ea l-a interpretat cand cei doi s-au cunoscut prima data. Celelalte cuvinte corespund unui cod secret prin care magicianul comunica cu asistenta sa.

Fiecare cuvant este echivalentul unui cuvant - "answer" (raspuns) corespunde literei B. "Raspuns, raspuns" inseamna V. Astfel, cuvantul pe care l-ar fi transmis ar fi fost "BELIEVE" - CREDE!

HOUDINI VORBESTE! SAU NU?

Bess a inceput traditia sedintelor de spiritism pentru a vedea daca Houdini, "Omul pe care nicio inchisoare nu-l poate retine", a reusit sa evadeze de moarte. Timp de 10 ani, Bess a organizat aceste sedinte, fara a primi nici macar un semn de la sotul ei. Dupa un deceniu, a renuntat sa le mai organizeze, dar traditia a fost preluata si dusa mai departe de fani si alti colegi magicieni. Nici pana astazi nu s-a inregistrat vreun mesaj dat de Marele Houdini de dincolo de moarte.

La 84 de ani de la moartea sa, Houdini a fost omagiat de un magician din Canada care a stat 2 zile inchis la 2 metri sub pamant.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu