marime text:

Criminalul in serie pervers! Le-a ucis, apoi le-a purtat lenjeria intima

Dennis Lynn Rader a ingrozit America cu crimele sale. Este cunoscut si sub numele de BTK Killer, nume pe care si l-a atribuit singur si care descrie modul sau de operare – Bind (leaga), Torture (tortureaza), Kill (ucide). A omorat zece oameni intre 1974 si 1991 si de fiecare data a trimis scrisori politiei si ziarelor in care si-a descris faptele in cele mai mici amanunte. Si-a semnat scrisorile BTK Killer.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Dennis Rader s-a nascut in 1945 in Kansas intr-o familie religioasa. Chiar el a fost un membru activ al Bisericii Luterane. In ciuda educatiei sanatoase primite de la parinti, Dennis Rader a avut inca din adolescenta apucaturi care anuntau monstrul de mai tarziu – tortura animale.
 
In adolescenta a descoperit ca avea o atractie deosebita pentru lenjeria intima feminina. Dupa cum a declarat chiar el, mai tarziu le-a luat chilotii tuturor victimelor sale si chiar i-a purtat.
 
Dupa ce a absolvit liceul, Dennis s-a inrolat in US Air Force iar cand s-a intors din armata, in 1971, s-a casatorit. In urmatorii trei ani a avut o viata relativ linistita. In 1974 a ramas fara loc de munca si tot atunci a comis primele patru crime.
 
Pe data de 15 ianuarie i-a ucis pe toti cei patru membri ai familiei Otero - sotii si cei doi copii - in casa lor. Politia a stabilit ca decesul celor patru a fost provocat prin strangulare. Dennis Rader si-a luat niste souveniruri din casa victimelor sale, un ceas si un radio, iar in schimb si-a lasat acolo sperma. Mai tarziu avea sa declare ca a ejaculat din cauza placerii pe care a avut-o ucigand.
 
Rader a ucis din nou cateva luni mai tarziu. Pe 4 aprilie, a asteptat-o in apartamentul ei pe Kathryn Bright. A injunghiat-o si strangulat-o. A aparut pe neasteptate si fratele acesteia, pe care l-a impuscat de doua ori. El a supravietuit si l-a descris pe cel care i-a ucis sora astfel: “inaltime medie, mustata deasa si ochi de psihopat”. Insa toate detaliile date de acesta nu au reusit sa-I conduca pe anchetatori la criminal.
 
In octombrie 1974, Dennis Rader a inceput sa atraga atentia asupra lui si asupra crimelor sale, facand publica prima sa scrisoare prin care isi asuma responsabilitatea pentru uciderea celor patru membri ai familiei Otero. Scrisoarea a fost publicata intr-un ziar local si a facut o puternica impresie, iar politia a inteles ca avea de-a face cu un psihopat. Printre altele, Rader a spus: “Este greu sa ma controlez”. A mai spus ca nevoia de a ucide ii este dictata de monstrul din interiorul sau. Semneaza BTK Killer, iar la final explica de unde vine “BTK”.
 
Urmatoarele crime despre care s-a stabilit ca au fost savarsite de Dennis Rader au fost inregistrate in 1977. In martie a ucis-o intr-un mod groaznic pe Shirley Vian, dupa ce a avut grija sa-I incuie in baie pe copiii acesteia.
 
Rader a descoperit atunci ca nu are niciun farmec sa ucida daca nu atrage atentia asupra lui. A omorat-o pe 8 decembrie pe Nancy Fox, apoi a sunat la politie si a povestit in amanunt cum a procedat. Evident, a fost politicos si s-a prezentat: BTK Killer. La scurt timp, in ianuarie 1978, a trimis pe adresa unui ziar local un poem despre uciderea lui Shirley Vian, iar dupa cateva zile a trimis o scrisoare la un post local de televiziune in care si-a relatat crimele. Rader a vrut sa para mai monstrous decat era deja si si-a atribuit si alte crime despre care se stabilise ca fusesera comise de alti indivizi.
 
In ciuda jocului de-a soarecele si pisica pe care il facea cu autoritatile, Rader a reusit sa-i pacaleasca pe detectivii care-l cautau. Si-a tinut foarte bine ascunsa viata secreta de criminal, in timp ce la suprafata era un cetatean model, un sot si un tata iubitor, un angajat devotat. A absolvit si facultatea de administratie publica in 1979.
 
In acelasi an a intrat in casa unei batrane si i-a lasat o scrisoare prin care o instiinta ca BTK Killer a fost acolo. In aceeasi perioada, politia a facut publica convorbirea in care el a marturisit ca a ucis-o pe Nancy Fox, in speranta ca cineva ii recunoaste vocea.
 
Dupa mai multi ani in care nu a savarsit nicio crima, Dennis Rader o ucide pe Marine Hedge, in aprilie 1985, vecina lui. Mai ucide o femeie, Vicki Wegerle, in anul urmator, iar pe 19 ianuarie 1991 o ucide pe Dolores Davis, ultima victima cunoscuta.
 
Apoi a incetat sa mai ucida, dar a continuat sa trimita autoritatilor scrisori prin care oferea indicii despre crimele sale. In anii 2004 si 2005 a trimis la politie chiar si un pachet cu un CD. Aceasta proba i-au condus pe politisti la Rader.
 
A fost arestat pe 25 februarie 2005 si a fost acuzat de zece omoruri. Vestea i-a socat pe membrii comunitatii, mai cu seama ca Dennis Rader devenise intre timp presedintele consiliului bisericesc.
 
Rader a pledat vinovat pentru toate cele zece crime si a dat detalii terifiante despre modul in care le-a savarsit. A fost condamnat la inchisoare pe viata pentru fiecare capat de acuzare, iar in prezent este incarcerat intr-o inchisoare din Kansas.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu