marime text:

CRIMINALI IN SERIE CELEBRI. Macelarul din Hanovra: "Am omorat 30 sau 40... nu-mi aduc aminte"

Fritz Haarmann s-a nascut in Hanovra , Germania, pe 25 octombrie 1879, fiind al saselea copil al unui cuplu destul de ciudat. Genul "baiatul mamii", el a fost trimis la scoala militara in 1895, insa a fost dat afara, pentru ca suferea de epilepsie.
CRIMINALI IN SERIE CELEBRI. Macelarul din Hanovra:  Am omorat 30 sau 40... nu-mi aduc aminte

Intors in Hanovra, Fritz a fost petrecut sase luni internat intr-un ospiciu, dupa ce a fost prins molestand mai multi copii. In 1900, s-a inrolat din nou in armata, pentru a scapa de iubita, pe care o lasase insarcinata si a fost lasat la vatra trei ani mai tarziu.

Tatal sau, care initial a incercat sa-l declare nebun, l-a ajutat mai apoi sa-si deschida un mic restaurant. Haarmann a ajuns pentru prima oara la inchisoare in 1904, dupa ce a fost prins in timpul unei spargeri la un depozit si condamnat  la 5 ani de detentie. A fost eliberat conditionat cu un an inainte sa-si ispaseasca pedeapsa si a devenit, simultan, contrabandist si informator al politiei.

Aproape de finalul Primului Razboi Mondial, Haarmann a profitat de haosul in care se gasea Germania de Vest, pentru a aborda copii si adolescenti. A ajuns din nou la inchisoare, tot pentru molestarea unui minor, iar in septembrie 1919, cand a fost eliberat, s-a indragostit de Hans Grans, un proxenet pentru homosexuali, in varsta de 24 de ani. Impreuna, au inceput sa sodomizeze si apoi sa ucida baieti si vagabonzi tineri. Cadavrele erau apoi dezmembrate si vandute macelarilor drept carne de porc sau de vaca. Alte bucati din corpuri erau apoi aruncate in raul Leine.

Grans obisnuia sa pastreze de la victime hainele care-i placeau si vindea restul. Un tanar a fost omorat pentru simplul fapt ca avea niste pantaloni care ii placeau complicelui lui Haarmann.

Pe 17 mai 1924, un craniu a fost gasit in apropierea raului, altul cinci zile mai tarziu si alte doua pe fundul apei, pe 13 iunie. Uluitor este faptul ca politistii au crezut initial ca au de-a face cu o farsa macabra si extrem de elaborata. Si-au schimbat insa parerea pe 24 iunie, cand cativa copii au gasit un sac in care se aflau oase de om si un alt craniu. Raul a fost asanat si astfel au fost descoperite 500 de oseminte umane, de la 27 de tineri sau baieti.

Ca o coincidenta, Fritz Haarman fusese arestat pe 22 iunie 1924, fiind acuzat de savarsirea unor acte indecente cu un baiat de 15 ani. Cand politistii i-au perchezitionat casa, au gasit pete de sange si haine apartinand unor adolescenti dati disparuti.

Haarmann si-a recunoscut faptele: "Am ucis 30 sau 40... nu-mi aduc aminte", le-a spus el politistilor. A fost gasit vinovat de 24 de crime, iar pe 15 aprilie 1925 a fost ghilotinat, la inchisoarea din Hanovra. Partenerul sau, Hans Grans, a fost arestat pe 8 iulie 1924 si condamnat la 12 ani de detentie. A murit in 1980.

"N-am vrut niciodata sa le fac rau acelor baieti, dar stiam ca daca incep, ceva se va intampla si asta ma facea sa plang... Ma aruncam asupra lor si ii muscam de marul lui Adam, sugrumandu-i in acelasi timp. Faceam doua taieturi in abdomen si puneam intestinele intr-o galeata, apoi scurgeam sangele si zdrobeam oasele, pana cand umerii se rupeau. Asa puteam ajunge la inima, plaman si rinichi, pe care ii taiam si ii puneam in galeata mea. Taiam carnea de pe oase si o puneam intr-o geanta. Aveam nevoie de cinci sau sase drumuri ca sa iau toate si sa le arunc la toaleta sau in rau. Intotdeauna am urat sa fac asta, dar nu ma puteam abtine - pasunea mea era mult mai puternica decat oroarea de a taia si a cioparti", le-a povestit Fritz Haarmann politistilor.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu