marime text:

Cele mai periculoase 10 orase din lume in 2010!

Fiecare isi doreste, la un moment dat, sa treaca granitele tarii si sa faca o excursie intr-o locatie indepartata. Inainte de a porni la drum, este bine sa verifici daca este sigur sa mergi in coltul de lume pe care doresti sa-l vezi. O sa ramai surprins, dar doua orase din Statele Unite sunt pe lista celor mai periculoase 10 destinatii in 2010.
Cele mai periculoase 10 orase din lume in 2010!
Iata care sunt cele mai periculoase 10 orase din lume in 2010.
 
1. Bagdad, Irak
 
Rauri de sange curg pe strazile din Bagdad. Ani de-a randul acest oras a fost desemnat cel mai putin sigur oras din lume. Cu o lunga istorie de violenta, razboi si atentate teroriste, in Bagdad se pare ca nu s-a schimbat nimic pozitiv, in ciuda executarii conducatorului Saddam Hussein. Din 2003, cand in Irak au ajuns trupele americane, mai mult de 650.000 de civili au fost ucisi.
 
 
2. Detroit, Statele Unite ale Americii
 
 
Orasul cunoscut si sub numele de “Motor City” s-a aflat in partea superioara a clasamentului celor mai periculoase orase din lume facut de revista Forbes. Aceasta clasare este rezultatul analizei unor date statistice care arata ca rata criminalitatii in acest oras este de cativa ani intr-o crestere alarmanta. Va dam doar o cifra: in 2010 s-au inregistrat 1.220 de infractiuni violente la 100.000 de locuitori.
 
 
3. Karachi, Pakistan
 
 
Este cotata ca una din destinatiile cu cele mai mici scoringuri in ceea ce priveste siguranta personala. In ultimii ani, atacurile teroriste sau atentatele sinucigase cu bomba au inceput sa faca parte din peisajul cotidian. Anul acesta, in februarie, peste 30 de persoane au murit in urma unui atentat cu bomba.
 
 
4. Groznai - Republica Cecena, Rusia
 
 
Se spune ca orasul este condus de Mafia rusa, iar politia este total depasita de situatie. In Republica Cecena este asasinat cate un civil rus la fiecare 18 minute, inregistrandu-se aproximativ 84 de crime pe zi. Orasul este teatrul extremistilor, rasistilor, retelelor de prostitutie, traficantilor de droguri, ca sa nu mai spunem de confruntarile violente pornite de la rebelii ceceni.
 

5. Mogadishu, Somalia
 
 
Capitala Somaliei este devastate de un razboi civil. Statisticile arata ca in 2008 jumatate din populatia orasului (0,5 milioane de persoane) au parasit zona de conflict. Zeci de persoane sunt zilnic ranite in conflicte, iar in urma bombardamentelor frecvente mor alte zeci. Din 1991, cand presedintele Siad Barre a fost inlaturat de la putere, peste 1 milion de somalezi au fost ucisi.
 
 
6. Ciudad Juarez, Mexic
 
 
Un oras cu o populatie de 1,5 milioane de locuitori, aflat la granite cu Statele Unite. In ultimii ani a devenit teatrul de razboi dintre cartelurile de droguri. Confruntarile permanente au compromis total siguranta locuitorilor. Din 2007, s-au inregistrat peste 8.330 de crime legate de razboiul drogurilor.
 

7. Caracas, Venezuela
 
 
Revista Foreign Policy l-a numit “capitala mondiala a crimei” la finalul anului 2008. In luna decembrie a acelui an, in Caracas s-au inregistrat 150 de crime. Si aici se inregistreaza multe confruntari intre traficantii de droguri.


8. New Orleans, Statele Unite ale Americii
 
 
Este capitala crimei in Statele Unite, cu o rata de 95 de omoruri la 100.000 de locuitori. Este o cifra ingrijoratoare, avand in vedere faptul ca orasul are doar 300.000 de locuitori, chiar alarmanta cand te gandesti ca Times a anuntat ca in Bagdad rata este de 48 la 100.000 de locuitori. Violenta in crestere este cauzata de faptul ca orasul se afla in una din cele mai sarace zone ale tarii.
 

9. Cape Town, Africa de Sud
 
 
Africa de Sus a fost zguduita de crime de ani de zile, iar capitala Cape Town este cel mai periculos oras din tara. Crimele si jafurile, violurile si rapirile sunt probleme acute, iar turistii sunt principalele tinte. Orasul are o rata a criminalitatii de 62 la 100.000 de locuitori. Sa iesi noaptea de unul singur pe strazi, chiar si din centrul orasului, este o aventura care iti pune viata in pericol. Numarul violurilor, furturilor si jafurilor a crescut alarmant in ultimii doi ani. 71.500 de violuri s-au inregistrat in aceasta perioada.
 
 
10. Rio de Janeiro, Brazilia
 
 
Este locul unde are loc cel mai mare carnaval din lume, dar si unul dintre cele mai periculoase orase. Imediat ce cobori din avion ti se inmaneaza un pliant care te informeaza cu privire la riscurile la care te expui, ce poti sa faci si ce nu poti sa faci, unde sa mergi si unde nu. Nu trebuie sa porti bijuterii la vedere sau haine care sa atraga atentia. In ultimii doi ani rata criminalitatii a crescut alarmant. Este si un loc al confruntarilor dintre traficantii de droguri. In ultimul an, in oras s-au inregistrat 8.000 de crime, ceea ce inseamna aproape 20 pe zi.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu