marime text:

Cazul Iulian Tiganila, criminalul in serie care a omorat cel putin CINCI oameni!

Cadavre, oameni disparuti si un suspect misterios. Franturi de informatii, multe intrebari si cautari zadarnice. Pe scurt - dosarul unui un criminal in serie care ar fi activat in Romania. Principalul suspect e un barbat care stie cand si cum sa-si aleaga victima perfecta, fara sa se dea de gol.
Embed:

După ce aţi efectuat selectarea, copiaţi şi inseraţi codul de încorporat aflat mai sus. Codul se modifică în funcţie de selectarea dvs.Septembrie 2000, apropierea comunei Ungheni, judetul Arges. Intr-o fantana de pe camp, politistii scot cadavrul unui barbat. Este identificat rapid: Ion Burcica, disparut de opt luni de acasa. Iulian Tiganila este cel care l-a omorat pe Ion Burcica. Este arestat si bagat in inchisoare. Doi ani mai tarziu, apare un alt disparut de pe lista politiei. 

10 septembrie 2002, judetul Olt, comuna Berbeni. Politistii sunt anuntati ca intr-o padure, intr-un canal colector, este un cadavru facut bucati. Anchetatorii izoleaza perimetrul si incep cercetarile. Se fac fotografii, se strang amprente de pe lucrurile gasite acolo. O proba ADN este recoltata de pe ceea ce a mai ramas din cadavru. Primele informatii se contureaza deja. Este vorba despre trupul unei femei.  

Urmatorul pas: identificarea. Elena Spataru, o femeie in varsta de 36 de ani, este victima. Politistii merg mai departe. Cine o cunostea? Femeia lucra la un atelier de cizmarie, insa fusese data afara de acolo, pentru ca lipsea deseori si avea probleme cu bautura. Vecinii o cunosteau prea putin. 

Stilul de viata al Elenei Spataru era identic cu cel al lui Ion Burcica.  Probele ii conduc din nou la Iulian Tiganila, iar barbatul neaga. 

Probele insa il acuzau. A fost vazut impreuna cu victima. Mai mult, in perioada in care ea a disparut , Tiganila i-a vandut apartamentul, iar apoi s-a facut nevazut. Cel care i-a fost complice este Ion Barbu, stabilesc anchetatorii. El a stiut si a ajutat la crima.  

Anchetatorii aveau deja un profil, cel al unui criminal care actioneaza de fiecare data cand gaseste victima perfecta.

Toate victimele erau din comuna Ungheni, judetul Arges, o localitate cu 3,350 de suflete, din care in toamna lui 1998 au disparut fara urma cinci persoane.

Complicele lui Tiganila desavarseste fara se vrea legatura dintre asasin si victima. Singura pe care Ion Barbu sustine ca nu o cunoaste este victima pentru care el a fost condamnat alaturi de Tiganila. 

Celelalate victime par legate prin fire nevazute de Iulian Tiganila si complicele lui, Ion Barbu. Pana astazi, erau trei dosare nerezolvate la politie, disparitii inexplicabile in care politistii au indicii clare ca autorul este Iulian Tiganila.

Janea Bucoveanu a disparut in decembrie 1998. Cu toate ca au trecut mai bine de 10 ani, singurele lui rude isi aduc aminte cum s-a petrecut totul. Janea a venit acasa cu Iulian Tiganila, cu care se imprietenise.  Au locuit o perioada in aceasi casa, pana cand a disparut.

Fratele l-a asteptat pe Janea . Acesta n-a mai aparut insa niciodata. L-a suspectat pe Tiganila si l-a intrebat cum de era el in casa lui Janea.

In sufletul lui Florin Bucoveanu este si acum multa durere. Omul s-a impacat cu ideea ca Janea nu mai e, dar ar vrea sa fie sigur ca e asa. Ar vrea ca Tiganila sa recunoasca daca l-a omorat.

Cornel Albu a disparut in august 1998. De atunci, familia nu a mai primit nici un semn de viata de la el. Barbatul a disparut fara urma. Si acum, mama lui regreta in sufletul ei ca nu l-a intrebat cine era cel din masina. Cel care il astepta. Poate ca daca ar fi stiut, lucrurile ar fi stat altfel.

Ion Oprea, disparut in luna mai 1998, el este primul, de altfel, de pe lista anchetatorilor.

Iulian Tiganila
este inca in inchisoare. Are de ispasit 20 de ani dupa gratii. Cu toate ca a fost interogat de nenumarate ori in legatura cu Elena Spataru si Ion Burcica, cei doi disparuti in cazul carora s-au gasit cadavrele, dar si in legatura cu ceilalti trei, raspunsurile lui sunt neschimbate. La fel ca in fata anchetatorilor, Tiganila neaga tot. Absolut tot.

Iulian Tiganila s-a aflat in anturajul tuturor celor cinci disparuti. Tot el a vandut sau a incercat sa vanda bunurile acestora, fie ca a fost vorba de o locuinta, in cazul Elenei Spataru, fie ca a fost vorba de o masina, in cazul lui Cornel Albu. Si tot in toate cazurCile, el s-a aflat printre ultimii care i-au vazut in viata pe disparuti.

Pentru anchetatori, legaturile sunt clare. Ceea ce le blocheaza ancheta este faptul ca nu gasesc trupurile celorlalti trei disparuti. La sfarsitul anului trecut, un fost detinut, care a vorbit cu Iulian Tiganila in inchisoare, a dat o pista. I-a dus pe anchetatori in camp, in locul in care crede el ca Tiganila ar fi putut ascunde unul dintre cadavre.

Criminalistii au adus chiar si un caine de urma sa caute. Fara succes. Campul se intinde cat vezi cu ochii si parea imposibil pentru politisti sa mai gaseasca ceva acolo. Stiau ca barbatul ar putea avea drepate si oasele victimelor ar putea fi la cativa metri de ei. Si asta, pentru ca fara sa stie, omul i-a dus la numai cateva sute de metri de fantana in care a fost gasit Ion Burcica, cel care a dus la dechiderea acestui dosar.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu