marime text:

Afaceri de miliarde puse pe butuci! Au intrat in istorie cu cele mai mari fraude

Nu le-a fost de ajuns ca sunt in varful piramidei. Au ajuns sa conduca companii de top, pe salarii imense, dar au vrut mai mult. Pare greu de crezut, dar oameni care au castigat milioane de dolari intr-un an au ajuns sa vanda secretele companiilor si sa comita fraude pentru a-si spori veniturile. Justitia i-a pedepsit, dar din cauza lor mii de oameni au ramas pe drumuri.
Afaceri de miliarde puse pe butuci! Au intrat in istorie cu cele mai mari fraude
Bernard Ebbers, director executive la WorldCom
 
Bernard Ebbers a ocupat cea mai inalta functie in cadrul companiei WorldCom de la mijlocul anilor ’80 si pana in 2002, cand a reusit sa falimenteze compania. A fost creierul celei mai mari fraude din istoria Statelor Unite ale Americii, care a dus la prabusirea unei afaceri de miliarde.
 
El nu si-a recunoscut niciodata abuzurile financiare, dar s-au adunat suficiente probe, astfel incat Ebbers a fost condamnat, pentru noua infractiuni de frauda si conspiratie, la 25 de ani de inchisoare.
 
La cateva zile dupa colapsul WorldCom, George Bush, presedintele SUA de la acea vreme, a semnat cea mai severa lege a corporatiilor din istorie.
 
Jeffrey Skilling, Enron
 
Este supranumit “taticul” falimentelor. Fostul director executiv de la Enron a fost condamnat in 2006 la 24 de ani de inchisoare. Jeffrey Skilling a sustinut tot timpul ca este nevinovat si a dat vina pe angajati pentru caderea companiei, insa instanta a dovedit contrariul. Din cauza lui, angajatii si investitorii ai pierdut miliarde de dolari.
 
Dennis Kozlowski, Tyco
 
Dennis Kozlowski a ajuns sa conduca una din firmele de top din Statele Unite ale Americii. Dar in scurt timp a reusit sa transforme o afacere profitabila intr-una falimentara. Dennis Kozlowski a cheltuit din banii companiei in interes personal.
 
Ancheta a stabilit ca din fonduri au fost achizitionate chiar si cabine de dus in valoare de 6.000 de dolari. In acest fel, sub conducerea lui, compania a pierdut 400 de milioane de dolari. A fost condamnat la 25 de ani de inchisoare.
 
 

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Galerie foto
Scrie un comentariu