marime text:

Accidente de elicoper care au indoliat Romania

Trei accidente groaznice de elicopter, din care nimeni nu a scapat cu viata, s-au inregistrat in Romania in mai putin de patru ani. In total 13 oameni au murit in urma acestor catastrofe - toti militari cu experinta vasta. Doua elicoptere apartineau armatei romane, dar in ultimul accident a fost implicat un elicoper al armatei israeliene.
Accidente de elicoper care au indoliat Romania
24 Octombrie 2006: Un elicopter IAR 330 PUMA al Fortelor Aeriene Romane, cu trei oameni la bord, care executa un zbor de instructie, s-a prabusit intr-un lac din Golesti, la numai cativa kilometri de Pitesti. Pilotul, copilotul si mecanicul au fost inghititi de ape, la fel ca si aparatul cu care zburau.
 
Aparatul de zbor decolase de la Baza militara 90 din Otopeni, pentru zborul de instructie. Cativa martori au spus ca au vazut elicopterul la numai cativa metri deasupra apei. Motoarele s-au oprit brusc, au povestit acestia.
 
Zeci de jandarmi, politisti si 16 scafandri au participat la misiunea de cautare. A doua zi a fost scos la suprafata trupul pilotului, comandorul Adrian Marinescu, un profesionist adevarat, cu 2.400 de ore de zbor pe elicoptere Puma la activ. Ulterior au fost recuperate si trupurile celorlalti doi membri ai echipajului locotenentul Adrian Cioarba si maistrul militar Constantin Hurchi.
 
Se pare ca acest teribil accident s-a petrecut dintr-o eroare de pilotaj.
 
7 Noiembrie 2007: Un alt elicopter IAR 330 Puma, cu trei oameni la bord, s-a prabusit la Ungheni, in judetul Arges. De indata ce a atins solul, elicopterul a explodat, iar cei doi piloti si maistrul militar, care faceau un zbor de instructie pe timp de noapte, au murit.
 
Comandorul Nicolae Banu, locotenentul Ion Craiu si maistrul Alexandru Ticea, aveau experineta, primul avand la activ 2.700 de ore de zbor.
 
Elicopterul apartinea Bazei 90 de Transport Aerian, aceeasi baza care pierduse cu un an inainte alti trei oameni.
 
26 Iunie 2010: Un un elicopter israelian de transport tip CH-53 care participa la exercitiul comun aerian romano-israelian BLUE SKY 2010 a pierdut legatura s-a prabusit in muntii Bucegi. La bord se aflau sapte militari: un roman si sase israelieni. Ministerul Apararii a declansat imediat operatiunea de cautare.
 
Elicopterul s-a infipt intr-o stanca, probabil dintr-o eroare de pilotaj.
 
"Bucati din elicopter sunt imprastiate pe o suprafata de 150 de metri, dar noi nu putem face nimic. Trebuie sa ajunga acolo echipa de criminalisti care sa cerceteze. Vor cobori in coarda pana acolo", a spus seful Salvamontului din Bran, Fanica Boboc.
 
Capitanului Claudiu Dragnea este militarul roman mort in Bucegi. Barbatul avea doar 31 de ani si a primit aceasta misiune in locul unui camarad.
 
Dupa anuntarea familiilor, armata israeliana a publicat numele celor sase militari. Acestia sunt locotenent-colonelul in rezerva Avner Goldman (48 de ani), locotenent-colonelul Daniel Shipenbauer (43 de ani), maiorul Yahel Keshet (33 de ani), maiorul Lior Shai (28 de ani), locotenentul Nir Lakrif (25 de ani) si sergentul Oren Cohen (24 de ani).
 
Ancheta pentru stabilirea cauzelor acestei catastrofe este in plina desfasurare.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu