marime text:

Laser frate - 7 arme din filme ce au devenit realitate!

Le-am vazut prin filme, am crezut ca nu va fi niciodata posibil sa le avem printre noi, dar acum au devenit realitate. Vezi cum armele SF nu mai sunt chiar atat de ... SF.
Laser frate - 7 arme din filme ce au devenit realitate!

Death Ray - sau raza mortii, daca tinem neaparat sa o traducem. O stim, e laserul care spulbera pe oricine si orice. Boeing a modificat un 747 si l-a transformat intr-o uriasa aeronava de distrus rachete balistice. YAL-1 are montat in fata un laser chimic infrarosu care nu doar arata foarte periculos, ci si este. O prima raza de mica intensitate urmareste racheta, o a doua masoara si compenseaza perturbatia atmosferica, iar a treia, cea mai puternica produce "daune structurale critice" - adica o spulbera.

Railgun - arma fara praf de pusca, inlocuita de energie electrica. Proiectilele sunt trase la viteza mai mare, pe o distanta mai mare, ajungand chiar la 400 de kilometri! Navele pot astfel sa traga spre liniile inamice fara sa se apropie periculos de mult de acestea. Precizia este mai mare si nici spatiul ocupat pe nava nu mai este la fel de mult, daca dispar cutiile cu praf de pusca. Marina Americana spera sa-si definitiveze prototipul pana in 2018.

Invizibilatea - marea provocare tehnologica, doar mimata pana acum. Intai a fost vopseaua de camuflaj pentru a face tancurile sa treaca nevazute, apoi a venit tehnologia stealth, reusind sa ascunda avioanele pe radare, sonare sau senzori termali. Englezii au fost cel mai aproape de invizibilitatea dupa care tanjim de cand am vazut primele filme SF. Au acoperit un tanc in silicon si l-au transformat intr-un urias proiector de film unde erau afisate imagini preluate in timp real din mediul inconju rato r  . Voila - invizibilitate. Cam greoaie zic americanii, care acum cauta un mod mult mai simplu de a rezolva problema.

Vehicule cu picioare - In Razboiul Stelelor se numeau AT-AT, in traducere Transport Armat pentru Toate tipurile de Teren. O firma din Boston construieste acum pentru Armata Americana un prototip similar celui gandit de George Lucas. Se va numi LS3, va suporta 20 de kilograme ca bagaj cu 24 de ore autonomie si o distanta maxima in cadrul acestei autonomii de pana la 30 de kilometri.

X-Ray Vision - sa nu mai fim invidiosi pe Superman. Chiar daca nu o sa priveasca prin hainele lui Lois Lane cu noile lor aparate, soldatii americani din Afghanistan vor avea parte de ceva mult mai practic - vor putea privi prin pereti. Doua aparate ce vor putea fi tinute in mana vor sta la dispozitia americanilor. Modelul M e cat un telefon mobil si iti reconstituie prin frecvente radio imaginile din spatele peretilor de lemn, piatra sau caramida. Modelul P este mai mare si te ajuta sa "privesti" prin pamant pentru a detecta tunele.

Roboti razboinici - inca nu visam la Terminatori lichizi prin care sa treaca glontul cu totul, dar ne apropiem tot mai mult de micul R2D2. MAARS este numele robotului capabil sa deschida usi, sa puna explozibil si sa miste obiecte. Si daca asta nu-l face sa para mortal, mitraliera plasata deasupra sa il transforma intr-o veritabila masinarie de razboi. Are capacitatea de a depista de unde se trage in directia sa, astfel incat sa-si intoarca rapid mitraliera pentru a raspunde.

Arma paralizanta - suna ingrozitor in romana, asa ca sa-i spunem Stun Gun. Chiar si in conditii de razboi, uneori ai nevoie de un adversar doar imobilizat, nu grav ranit si pentru ca nu poti sa-l impusti "mai putin", s-a inventat Stun Gun-ul. Si el gandit de George Lucas in Razboiul Stelelor acum multi, multi ani. XREP este un proiectil ce la contactul cu corpul provoaca incapacitate neuro-musculara pentru 20 de secunde. Spre deosebire de un pistol cu electrosocuri, XREP poate fi tras pe o distanta de pana la 30 de metri.

Vezi toate stirile in timp real si pe telefonul tau mobil: m.crimetime.ro

Scrie un comentariu